Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Βυτιοφόρο με Βουλγαρικές Πινακίδες Μετέφερε Επικίνδυνα Τοξικά για Νόθευση Καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για Βυτιοφόρο με Βουλγαρικές Πινακίδες Μετέφερε Επικίνδυνα Τοξικά για Νόθευση Καυσίμων
Από το energia.gr
Ένα επικίνδυνο φορτίο, με τοξικά χημικά προϊόντα, εντόπισαν η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛΥΤ) Αττικής και η Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Τελωνείου Σερρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & ΕΦΚ προχώρησε σε έλεγχο, στις 10 Ιουλίου, σε βυτιοφόρο όχημα με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας και οδηγό Βούλγαρο υπήκοο, το οποίο μετέφερε αυτά τα προϊόντα, βουλγαρικής εταιρείας, ποσότητας 23,740 τόνων, με προορισμό μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με μοναδικό εταίρο Βούλγαρο υπήκοο.

Ταυτόχρονα, υπάλληλοι της ΕΛΥΤ Αττικής μετέβησαν στις..
δηλωθείσες ως έδρα και κατοικία διευθύνσεις του νομίμου εκπροσώπου της παραλήπτριας εταιρείας, όπου και διαπίστωσαν ότι όλα τα συνοδευτικά έγγραφα ήταν πλαστά.

Ο οδηγός προσήχθη στον εισαγγελέα με τη διαδικασία της αυτόφωρης διαδικασίας και το βυτιοφόρο, μαζί με το περιεχόμενό του, κατασχέθηκε.

Σύμφωνα με την πρώτη εξέταση, που διεξήγαγε το Χημείο, το εν λόγω εμπόρευμα είναι προϊόν, που περιέχει τολουόλιο και ξυλόλιο. Πρόκειται για χημικό προϊόν εξαιρετικά επικίνδυνο, τοξικό και εύφλεκτο, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται για τη νόθευση καυσίμων και χρήζει περαιτέρω εξέτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου