Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Νιγηρία: Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου οδηγεί τη χώρα στο χείλος της καταστροφής

Αποτέλεσμα εικόνας για Νιγηρία: Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου οδηγεί τη χώρα στο χείλος της καταστροφής
Από το naftikachronika.gr
Ως έκρυθμη και ιδιαίτερα ανησυχητική παρουσιάζεται από τα διεθνή ΜΜΕ η κατάσταση στη βιομηχανία εξόρυξης και εμπορίας πετρελαίου στη Νιγηρία. Οι εργαζόμενοι σε κεντρικής μονάδες εξόρυξης και αποθήκευσης πετρελαίου, ειδικά στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα, ξεκίνησαν μια προειδοποιητική και εκτεταμένη απεργία την περασμένη Παρασκευή. Σκοπός των κινητοποιήσεων είναι η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τις συνθήκες εργασίας αλλά και ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας των εργαζομένων.

Η νιγηριανή κυβέρνηση δεν έχει..
επίσημα αντιδράσει στην τελευταία κινητοποίηση των εργαζομένων του κλάδου και έχει αρνηθεί οποιοδήποτε σχολιασμό στα διεθνή ΜΜΕ.
Σε δελτίο Τύπου της όμως η Petroleum and Natural Gas Senior Staff Association of Nigeria επεσήμανε ότι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών εκπροσώπων και της κυβέρνησης απέτυχαν πρόσφατα να βρουν λύσεις σε σημαντικά εργασιακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων χορήγησης νέων κεφαλαίων για την ασφαλή διαβίωση και εργασία των εργαζομένων αλλά και την κοινωνική μέριμνα και στήριξή τους .

Με την κορύφωση της οικονομικής κρίσης στη χώρα, απόρροια της πτώσης στις τιμές του πετρελαίου, οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στις πλατφόρμες εξόρυξης και στις εργατικές κατοικίες περιγράφονται από τις συνδικαλιστικές ενώσεις ως άθλιες ενώ οι κανονισμοί ασφαλείας και τα συστήματα προστασίας των εργαζομένων είναι πλέον ανεπαρκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου