Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Το Ιράν έχει ανακτήσει το 80% του μεριδίου του στην αγορά πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Ιράν έχει ανακτήσει το 80% του μεριδίου του στην αγορά πετρελαίου
Από το energypress.gr
Το Ιράν έχει ανακτήσει πλέον γύρω στο 80% του μεριδίου που κατείχε στην αγορά πετρελαίου πριν την επιβολή των δυτικών κυρώσεων, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων της NIOC, Μοχσέν Γκαμσαρί.

Σήμερα η χώρα εξάγει 2 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, έναντι μιας παραγωγής 3,8 εκατ. βαρελιών, όπως τόνισε. «Η μέγιστη εξαγωγική μας δυνατότητα είναι 4 εκατ. βαρέλια και έχουμε σχέδια για αυτό ενώ περιμένουμε τις κατάλληλες συνθήκες», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ..
η Τεχεράνη έχει βάλει στόχο την αύξηση της παραγωγής της στα 5,8 εκατ. βαρέλια ως το 2021, ενώ φέτος την έχει ανεβάσει κατά 25%.

Σύμφωνα με τον Γκαμσαρί, η αγορά αναμένεται να παραμείνει σταθερή όσον αφορά τις τιμές. «Η πολιτική μας δεν είναι να αποθηκεύουμε το πετρέλαιο σε δεξαμενόπλοια. Με άλλα λόγια, παράγουμε όσο πιστεύουμε ότι μπορεί να απορροφήσει η αγορά», ανέφερε.

«Οι περισσότερες συναλλαγές μας είναι μακροπρόθεσμες με ένα μικρό περιθώριο για άμεσες πωλήσεις. Βρισκόμαστε σήμερα σε διαπραγματεύσεις με πολλές εταιρείες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία», υπογράμμισε.

Τέλος, είπε ότι το Ιράν δέχεται πληρωμές και σε ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου