Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Η ΓΕΝΟΠ προετοιμάζεται για νέα αντιπαράθεση στη ΓΣ της Δευτέρας

Αποτέλεσμα εικόνας για γενοπ δεη
Από το energypress.gr
Με στόχο να εμποδίσουν εκ νέου τη λήψη απόφασης για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στο ξενοδοχείο Caravel,  οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ετοιμάζουν θερμές κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες ξεκίνησαν οι πρώτες προετοιμασίες σε συνάντηση που διοργανώθηκε από το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ στις εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ στο κέντρο του Ρουφ. Εκεί η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ εξέθεσε για μια ακόμη φορά στους εργαζόμενους τον έντονο προβληματισμό και τις ανησυχίες της για τις εξελίξεις και το σχέδιο της κυβέρνησης. Στο στόχαστρο των συνδικαλιστών βρέθηκαν τόσο η διοίκηση του ομίλου ΔΕΗ (Μ. Παναγιωτάκης) όσο και ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ (Μ. Κορωνιωτάκης) οι οποίοι ενώ παλαιότερα είχαν πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις για τα σχέδια ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του διαχειριστή από τη ΔΕΗ, τώρα εφαρμόζουν αυτά που οι ίδιοι κατήγγειλαν.

Πάντως όπως φάνηκε και στη χθεσινή εκδήλωση, η ΓΕΝΟΠ είναι αποφασισμένη να..
τραβήξει το σχοινί και ζητεί σε αυτήν την κατεύθυνση τη συμμετοχή των εργαζομένων στον ΑΔΜΗΕ, ενόψει και της ΓΣ της Δευτέρας. Στόχος να εμποδιστεί η απόσχιση με κάθε τρόπο , χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει εκ νέου απόπειρα να διακοπεί η συνέλευση των μετόχων.

Στη ΓΣ που διεκόπη μόλις ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδη, είχε επιτραπεί η είσοδος μικρού αριθμού συνδικαλιστών, οι οποίοι και πρωτοστάτησαν στην επεισοδιακή διακοπή της συνέλευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η ημερήσια διάταξη προβλέπει να ληφθούν οι πρώτες αποφάσεις που αφορούν στην έγκριση του σχεδίου απόσχισης και στα πρώτα διαδικαστικά σε σχέση με τη διαδικασία, όπως επιστροφή κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ στη ΔΕΗ, σύσταση εταιρείας συμμετοχών, προκήρυξη διαγωνισμού για τον στρατηγικό επενδυτή που θα αποκτήσει έως 24% και σύσταση της εταιρείας ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ. Το σχέδιο της κυβέρνησης που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές και αποτελεί βασική προϋπόθεση της συμφωνίας για την αξιολόγηση, προβλέπει την παραμονή του ΑΔΜΗΕ στον έλεγχο του δημοσίου σε ποσοστό 51% και την παραχώρηση μεριδίου έως 24% σε στρατηγικό επενδυτή. Συγκεκριμένα το 51% του ΑΔΜΗΕ θα εισφερθεί σε εταιρεία συμμετοχών που θα ιδρυθεί από τη ΔΕΗ, το 20 -24% σε στρατηγικό επενδυτή μέσω διαγωνισμού και το 25-29% του ΑΔΜΗΕ θα πωληθεί σε εταιρεία που θα δημιουργήσει το δημόσιο (ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου