Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ο CEO του ενεργειακού κολοσσου Vitol δεν αναμένει μεγάλη αύξηση των τιμών του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Vitol
Από το newmoney.gr
Οι τιμές του πετρελαίου δεν πρόκειται να αυξηθούν πολύ περισσότερο τον επόμενο ενάμιση χρόνο, καθώς η ζήτηση επιβραδύνεται και τα διυλιστήρια ανταποκρίνονται άνετα στην κατανάλωση της βενζίνης, σύμφωνα με τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο ενεργειακό κολοσσό Vitol.

«Έχουμε πολύ πετρέλαιο στο σύστημά μας και θα μας πάρει πολύ χρόνο για να το διώξουμε» επισήμανε στο Bloomberg ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vitol, Ian Taylor.

Από τα χαμηλά 12 ετών που βρέθηκε η τιμή του πετρελαίου τον περασμένο Ιανουάριο, στα 27,10 δολάρια το βαρέλι, τώρα η τιμή του Brent βρίσκεται κοντά στα 50 δολάρια το βαρέλι τον τελευταίο μήνα.

Σύμφωνα με τον CEO της Vitol το έτος θα κλείσει με ..
την τιμή του πετρελαίου να βρίσκεται περίπου στα επίπεδα που είναι σήμερα και θα αγγίξει η τιμή του τα 60 δολ. το βαρέλι στα τέλη του 2017.

Η πρόβλεψη αυτή η οποία συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με αυτή της Goldman Sachs σημαίνει πως οι πλούσιες σε πετρέλαιο χώρες και η ενεργειακή βιομηχανία θα αντιμετωπίσουν μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλών τιμών, που μοιάζει περισσότερο με αυτή της περιόδου 1986-1999.

«Αναμένουμε η ζήτηση να είναι ελαφρώς μικρότερη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», ανέφερε ο Ian Taylor και πρόσθεσε πως οι προοπτικές να αλλάξουν οι τιμές του πετρελαίου το 2017 είναι μικρές.

Η Vitol εμπορεύεται πάνω από 6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως αργού και προϊόντα διύλισης – ποσότητα αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου