Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για πσεεπ
Από το pseep.gr

Το Πανελλήνιο Σωµατείο Εργαζοµένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) εκφράζει την αµέριστη συµπαράσταση στο Σωµατείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) και των τριών διωκόµενων µελών της διοίκησής του. Τον Σεπτέµβριο του 2011 απολύθηκε από τα φροντιστήρια Μ.Ε. «Μπαχαράκη» ο καθηγητής Φυσικής Γ. Παπαγιάννης, ιδρυτικό µέλος του Σωµατείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσ/κης (ΣΜΕΘ) και επί χρόνια µέλος της ∆ιοίκησής του, διότι αντιδρούσε στη σωρεία εργατικών παραβάσεων της εργοδοσίας. Το Σωµατείο ξεκίνησε παραστάσεις διαµαρτυρίας έξω από τα φροντιστήρια του οµίλου, ζητώντας την επαναπρόσληψη του συναδέλφου και την καταβολή των δεδουλευµένων του. Από την αρχή, η εργοδοσία εξαπέλυσε µια λυσσαλέα επίθεση. Αφού απέτυχε να..
στρέψει τους εργαζόµενους του φροντιστηρίου εναντίον του Σωµατείου και των µελών του, επιστράτευσε εισαγγελικές και αστυνοµικές αρχές και εξαπέλυσε εναντίον του ΣΜΕΘ και των µελών του, σωρεία καταγγελιών και µηνύσεων ώστε να εξοντώσει το Σωµατείο µε τις διώξεις, τα δικαστήρια, τα δικαστικά έξοδα και τις καταδίκες και να σταµατήσει τον δίκαιο αγώνα του.
 Λίγες µέρες πριν, εκδόθηκε µια πρωτοφανή απόφαση από το Τριµελές Εφετείο Θεσ/κης, που δικαιώνει την εργοδοσία των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη», σχετικά µε τις κινητοποιήσεις που πραγµατοποίησε το Σωµατείο. Το Τριµελές Εφετείο απέρριψε αδικαιολόγητα την έφεση του Σωµατείου και των τριών διωκόµενων µελών της διοίκησης, επικυρώνοντας στην πραγµατικότητα το σύνολο της πρωτόδικης απόφασης και επιβάλλει σε αυτούς: 
α) την απαγόρευση διοργάνωσης «παραστάσεων διαµαρτυρίας» και γενικά συναθροίσεων που γίνονται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να διαταράσσουν και να καθιστούν αδύνατη την επαγγελµατική λειτουργία των εγκαταστάσεων των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη», β) την απαγόρευση ανάρτησης στο διαδίκτυο καταχωρήσεων, τη διανοµή φυλλαδίων και την επικόλληση αφισών µε τέτοιο περιεχόµενο που να οδηγεί σε προσβολή της προσωπικότητας των εργοδοτών (των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη»), γ) χρηµατική ποινή ύψους διακοσίων (200) ευρώ για τον καθένα εκ των τριών παραπάνω µελών του ∆Σ του Σωµατείου, για κάθε µελλοντική παράβαση εκ µέρους τους. Επίσης, επιβάλλει: δ) την δηµοσίευση περίληψης της απόφασης αυτής σε µια εφηµερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας, καθώς και στην ιστοσελίδα του Σωµατείου «www.smeth.gr», εντός τριάντα (30) ηµερών από την επίδοση της τελεσίδικης απόφασης. ε) Την καταβολή στον εργοδότη του ποσού των 12.000 ΕΥΡΩ, ΣΑΝ ΗΘΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!!!

Το ΠΣΕΕΠ καταγγέλλει την παραπάνω απόφαση, η οποία ποινικοποιεί τους εργατικούς αγώνες, τη δράση των σωµατείων και συµβάλλει στην κατάργηση των συνδικαλιστικών - πολιτικών δικαιωµάτων και των ελευθεριών όλων µας. Είναι µια απόφαση που στόχο έχει να καταστείλει το εργατικό κίνηµα, να εξοντώσει τα όργανά του και να καθυποτάξει τους εργαζόµενους σε ιδιωτικό και δηµόσιο τοµέα,οι οποίοι στα χρόνια των µνηµονίων προσπαθούν µε τους αγώνες τους να
σταµατήσουν την ανελέητη επίθεση που δέχονται από κυβερνήσεις και εργοδότες µε απολύσεις, επιστρατεύσεις, περικοπές µισθών, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου