Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

1 στα 3 βενζινάδικα με πειραγμένες αντλίες καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικο
Από το energypress.gr
Σε έξαρση βρίσκεται πάλι η απάτη με την «κλοπή της μάνικας» και ήδη οι πρώτοι έλεγχοι που ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εντόπισαν ένα στα τρία πρατήρια να έχουν πειράξει τις αντλίες καυσίμων, αδειάζοντας από 5% έως και 11% τα ρεζερβουάρ των οχημάτων και τις τσέπες των οδηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα ενεργοποίησε εκ νέου τις εφόδους σε βενζινάδικα με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου». Αυτό διαθέτει..
κρυφό εξοπλισμό, ειδικό ρεζερβουάρ, και έχει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που φεύγουν από τα στόμια των αντλιών.

Το όχημα ήταν παροπλισμένο για πολλούς μήνες αλλά ξαναβγήκε στους δρόμους και άρχισε να "σαρώνει" τα πρατήρια καυσίμων. Από τους πρώτους ελέγχους που έχουν γίνει σε Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Ταύρο και Νίκαια, οι αποκλίσεις στις αντλίες έφταναν το 11%!

Για παράδειγμα, στα 50 λίτρα αμόλυβδης με τιμή 1,43 ευρώ το λίτρο, ο οδηγός χάνει από 3,5 έως 8 ευρώ. Υπολογισμοί που κάνουν άνθρωποι της αγοράς, θέλουν ένα πρατήριο να πουλά ημερησίως 5.000 λίτρα. Σε μια ημέρα τα χρήματα που μπορέι να βγάζει κάποιος με "πειραγμένη" αντλία, είναι από 350 έως 750 ευρώ.

Μπορεί το υπουργείο με την βοήθεια του μυστικού οχήματος να εντόπισε και να επέβαλλε πρόστιμα ή και αφαίρεση των αδειών λειτουργίας των πρατηρίων που έκλεβαν, ωστόσο, οι επιτήδειοι, μέσα από τα "παραθυράκια" της νομοθεσίας ανοίγουν ξανά τα πρατήρια με άλλη επωνυμία, ενώ δεν διστάζουν να σκηνοθετήσουν και κλοπή για να αφαιρέσουν τις δεσμευμένες για έλεγχο αντλίες - δηλαδή τα ενοχοποιητικά στοιχεία. Ετοιμάζεται ωστόσο νομοθετική παρέμβαση από την αρμόδια υπουργό, Θεοδώρα Τζάκρη προκειμένου να κλείσουν τα παράθυρα επαναλειτουργίας των πρατηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου