Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Μείωση κόστους λόγω Βασιλικού


Συζητούν συνεργασία οι εταιρείες πετρελαιοειδών για τη μετακίνηση
Τα ΕΛΠΕ έχουν ετοιμάσει μελέτη και για το ενδεχόμενο λύσης του Κυπριακού

Η παρουσία των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στην Κύπρο μέσω τόσο της θυγατρικής ΕΚΟ όσο και του εφοδιασμού της αγοράς μας με πάνω από 65% των αναγκών μας σε καύσιμα, ανεδείχθη μέσα από ενημέρωση Κυπρίων δημοσιογράφων, οι οποίοι προσκλήθηκαν και πήραν μέρος στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, που έγινε στον Ασπρόπυργο, στην Ελλάδα, την περασμένη εβδομάδα.

Όπως ήδη..
δημοσιεύσαμε, η ΕΚΟ έχει το 33% του μεριδίου της κυπριακής αγοράς με 91 από τα 300 πρατήρια πώλησης καυσίμων που λειτουργούν στη χώρα μας, τα οποία θα αυξηθούν σε μερικές ημέρες σε 94. Πέραν των στοιχείων για τη δραστηριοποίηση των ΕΛΠΕ στην Κύπρο, μιλώντας στην αποστολή των δημοσιογράφων ο Ανώτατος Διευθυντής Διεθνούς Εμπορίας Κ. Μαδεμλής, ανέφερε ότι η διαδικασία για τη μετακίνηση από τη Λάρνακα στο Βασιλικό έχει ήδη αρχίσει, αξιολόγησε ως θετικό το γεγονός της εγκατάστασης στον χώρο αυτό του τερματικού και είπε πως θα υπάρξει μείωση του κόστους, γεγονός που θα επιφέρει όφελος στους καταναλωτές. Πρόσθεσε πως τα ΕΛΠΕ έχουν ήδη αρχίσει σε συνεργασία με τις άλλες εταιρείες πετρελαιοειδών στην Κύπρο, τη διαδικασία της μετακίνησης κυρίως με την Πετρολίνα.

Σε ερώτηση αν τα ΕΛΠΕ έχουν μελετήσει τη αγορά καυσίμων στην κατεχομένη Κύπρο, η απάντηση ήταν καταφατική.
«Η εταιρεία μας», είπε, «έχει προβεί σε εκτιμήσεις, έχουμε εικόνα της κατάστασης στην κατεχομένη Κύπρο και είμαστε έτοιμοι, αν και όταν εξευρεθεί λύση του Κυπριακού, να κινηθούμε με γοργούς ρυθμούς ακόμα και με εξαγορά πρατηρίων».

ΠΗΓΗ:sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου