Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

O Πρόεδρος της Ανγκόλα διόρισε την κόρη του διευθύντρια στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία!

O Πρόεδρος της Ανγκόλα διόρισε την κόρη του διευθύντρια στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία!
O Πρόεδρος της Ανγκόλα Jose Eduardo dos Santos διόρισε την κόρη του, την πιο πλούσια γυναίκα της Αφρικής Isabel, ως την διευθύντρια της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου της χώρας. Κατ'αυτόν τρόπο ο dos Santos εδραιώνει την κυριαρχία του στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της υποσαχάριας Αφρικής.

Ο 73χρονος dos Santos απέλυσε όλο το ΔΣ της Sonangol και ανέθεσε δικούς του διευθυντές σε μία προσπάθεια αναδιάρθρωσης της εταιρείας έτσι ώστε να λειτουργεί καλύτερα, σύμφωνα με δικές του παραδοχές. Η Aνγκόλα ανταγωνίζεται τη Νιγηρία για τον θώκο της μεγαλύτερης παραγωγού πετρελαίου της Αφρικής. Η χώρα, επίσης, εξάγει και διαμάντια.

Ο Jose Eduardo dos Santos o οποίος..
διοικεί την χώρα από το 1979 έχει ήδη διορίσει έναν γιο του στο ταμείο κρατικού πλούτου της χώρας. Με τον διορισμό της κόρης του, η οικογένεια τώρα πια λαμβάνει τα σκήπτρα μίας επιχείρησης η οποία αποτελεί τα 2/3 των συνολικών εσόδων της Ανγκόλα, τη στιγμή που η χώρα έχει ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Κίνας λόγω πετρελαϊκής κρίσης.

Η νέα διευθυντική ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει την Sonangol πιο ανταγωνιστική μειώνοντας τα κόστη, σύμφωνα με την Isabel dos Santos. H εταιρεία θα προσπαθήσει να βελτιώσει την κερδοφορία και τα μερίσματα που πληρώνει στο κράτος. Επίσης, το ΔΣ σκοπεύει να βεβαιώσει την διαφάνεια στη διοίκηση της εταιρείας και να εφαρμόσει στάνταρ διαχείρισης, ενώ αποσκοπεί και στην βελτίωση των σχέσεων με τους συνεργάτες της.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου