Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Aλλαγές σε όρους ομολογιακών των ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Το «πριμ» που προσφέρουν τα ΕΛΠΕ για τη συμμετοχή των ομολογιούχων στις αλλαγές δείχνει ότι την επιθυμούν ιδιαίτερα. Για τους τίτλους του 2017 η προτεινόμενη αμοιβή ανέρχεται σε 5-6,5 ευρώ ανά 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας.

Την τροποποίηση συγκεκριμένων ορισμών σε τίτλους ομολογιακών δανείων των ΕΛΠΕ, που λήγουν το 2017 και 2019, προτείνει στους κατόχους τους η διοίκηση του ομίλου, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό δελτίο της 12ης Μαΐου, την επομένη δηλαδή της έκδοσης αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η αποδοχή της πρότασης από τους κατόχους των τίτλων είναι εθελοντική. Ωστόσο το «πριμ» που προσφέρουν τα ΕΛΠΕ για τη συμμετοχή των ομολογιούχων στην πράξη αυτή δείχνει ότι την επιθυμούν ιδιαίτερα.

Αρκεί να σημειώσουμε ότι ..
για τους τίτλους του 2017 η προτεινόμενη αμοιβή ανέρχεται σε 5-6,5 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας και για τους τίτλους 2019 στα 6,5-8,5 ευρώ.

Πάντως, στην περίπτωση που η απόφαση τροποποίησης των ορισμών γίνει αποδεκτή από τις έκτακτες συνελεύσεις των κατόχων τίτλων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την 3η Ιουνίου, τότε αυτές θα είναι δεσμευτικές για όλους τους κατόχους τίτλων.

Οι ορισμοί που προτείνεται να τροποποιηθούν είναι οι "Consolidated Net Worth" (Ενοποιημένης καθαρής θέσης) και "Consolidated Total Borrowings" (Ενοποιημένων συνολικών δανείων) όσον αφορά στους Τίτλους 2017 και "Consolidated Net Worth " όσον αφορά στους Τίτλους 2019.

Σε ερώτημα του Euro2day.gr προς τους αρμόδιους των ΕΛΠΕ για τους λόγους που τους ώθησαν να προτείνουν τροποποίηση των ορισμών, η απάντηση ήταν ότι με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να ευθυγραμμιστούν και να έχουν τους ίδιους όρους, όλες οι δανειακές συμβάσεις της εταιρείας, μέσω της ομογενοποίησης των όρων σε όλα τα δάνεια με τράπεζες και ομολογιούχους.

«Στόχος μας είναι να έχουν όλοι οι ομολογιούχοι των ΕΛΠΕ την ίδια αντιμετώπιση», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Οι κινήσεις αυτές για μας δείχνουν ότι η ομογενοποίηση των όρων αφορά και τις μελλοντικές εκδόσεις τίτλων, αυτές που επίκεινται.

Για τις τελευταίες, εκτιμούμε ότι δεν θα αργήσουν, μια και η θετική αξιολόγηση του Ελληνικού Προγράμματος από το Eurogroup θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τα ομόλογα ελληνικών εκδόσεων.

ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου