Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΚΕΕΠ




Καταγγέλλουμε την Διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων, για παράβαση και πλήρη καταστρατήγηση του Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας, σχετικά με την διαδικασία των βαθμολογικών προαγωγών που αφορούν όλους τους εργαζόμενους της Εταιρείας που υπάγονται στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση.



Συγκεκριμένα
:



Για την κάλυψη των κενών θέσεων των Εποπτών στο Διυλιστήριο της Θεσσαλονίκης, η Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού Ομίλου, σε συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή Διυλιστηρίων και με την σύμφωνη γνώμη του Διευθύνοντος Συμβούλου (η  λεγόμενη Τρόικα των ΕΛΠΕ), αντί να διαφυλάττουν ως θεματοφύλακες την ισχύουσα διαδικασία βαθμολογικών προαγωγών με βάση την αξιολόγηση, για πρώτη φορά στην ιστορία των ΕΛΠΕ, εισάγουν και την συνέντευξη για συγκεκριμένους μόνο υποψήφιους Εργοδηγούς και Συντονιστές για την κάλυψη της παραπάνω θέσης.



Γιατί δεν τηρούν την ισχύουσα διαδικασία; Τι τους αναγκάζει να παρεκκλίνουν με αυτόν τον αθέμιτο τρόπο; Ποιος τους αναγκάζει; Εκβιάζονται μήπως; Γιατί έχουν δώσει έως τώρα γη και ύδωρ χωρίς ίχνος αντίστασης; Δεν εξυπηρετεί ο μέσος όρος αξιολόγησης των 3 τελευταίων χρόνων των υποψηφίων, το Προεδρείο του Σωματείου;



Επισημαίνουμε ότι οι συγκεκριμένες θέσεις Εποπτών είναι θέσεις σημαντικής διοικητικής ευθύνης που συνδέονται άμεσα με την ασφάλεια των εργαζομένων των Διυλιστηρίων.



Τους εργαζόμενους τους απασχολεί η ασφάλεια τους, η οποία δεν εξασφαλίζεται μόνο από τις γιγαντοαφίσες που έχουν αναρτήσει, αλλά έρχεται από την εμπειρία και την γνώση που έχει ο καθένας αποκτήσει στη διάρκεια του εργασιακού του βίου.



Κύριοι της Διοίκησης :



Σταματήστε και αλλάξτε ρότα. Μην παίζετε εις βάρος της ασφάλειας των εργαζομένων των Διυλιστηρίων. Η τραγική επέτειος του τρομερού δυστυχήματος πλησιάζει. Συνέλθετε και διοικήστε επιτέλους. Γιατί για οτιδήποτε συμβεί από τη μη εφαρμογή της διαδικασίας θα είστε εσείς και μόνο εσείς οι κύριοι υπεύθυνοι και θα λογοδοτήσετε για το έγκλημά σας αυτό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου