Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Το πετρέλαιο θα τραντάξει την οικονομία των ΗΠΑ!

oil_prices
Μια αποδεκτή τιμή πετρελαίου για τις ΗΠΑ που είναι μέσα στο εύρος των $ 40- $ 60, αυτό είναι που φαίνεται να περιμένει η αγορά.

Ωστόσο, οι πιθανότητες είναι ότι οι τιμές θα μπορούσαν να ανέβουν περισσότερο, δίνοντας πλήγμα στην οικονομία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον συνεργάτη του Forbes Brad McMillan.

Ένα μεγάλο μέρος της τρέχουσας ανάκαμψης στις ΗΠΑ οφείλεται στο φθηνό πετρέλαιο, αναφέρει το άρθρο του McMillan για το περιοδικό.

«Οι χαμηλότερες τιμές έχουν επιτρέψει στους καταναλωτές να ξοδεύουν και να εξοικονομούν περισσότερα, έχουν αυξήσει τα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων (εκτός του ενεργειακού τομέα) και έχουν γενικά βελτιώσει κάθε οικονομία στον πλανήτη».

Οι αποδεκτές τιμές πετρελαίου για ..
την οικονομία των ΗΠΑ είναι $ 40- $ 60, λέει ο αναλυτής λέει, κάτι υψηλότερο θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία.

«Αυτή τη στιγμή, η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου φαίνεται να υπερβαίνει τη ζήτηση, αλλά όχι τόσο πολύ, ίσως και στην περιοχή 1 έως 2 τοις εκατό, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας», λέει ο συγγραφέας.

Αυτή η υπέρβαση, εξηγεί ο ίδιος, περιλαμβάνει τη Σαουδική Αραβία «να αντλεί όσο πιο γρήγορα μπορεί και άλλους προμηθευτές να κάνουν το ίδιο και την παραγωγή των ΗΠΑ να μειώνεται, αλλά να εξακολουθεί να είναι ισχυρή».

Ο αναλυτής προβλέπει ότι δεν θα πάρει πολύ στο πλεόνασμα της προσφοράς να εξαφανιστεί, καθώς η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται ακόμη και αν οι προμηθευτές περικόψουν ακόμη και από μια πολύ μικρή ποσότητα.

Τι θα συμβεί αν ο ΟΠΕΚ παγώσει πραγματικά την παραγωγή πετρελαίου, «η ιρακινή παραγωγή μειώνεται για κάθε ένα από μια σειρά από λόγους», ή αν η Daesh «καταφέρει να πάρει κάποια μεταφορά στη Σαουδική Αραβία», αναρωτιέται ο συγγραφέας.
Τότε, το ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης θα υποστεί μια αλλαγή.

«Δεδομένης της ανάπτυξης στην τρέχουσα ζήτηση, ακόμη και αν η προσφορά παραμείνει σταθερή, θα πρέπει να δούμε αυτό το προστατευτικό να διαβρώνεται με έναν λογικά ομαλό τρόπο κατά το επόμενο έτος,» αναφέρει.

Εάν η προσφορά έχει χρόνο να απαντήσει, οι τιμές δεν θα πρέπει να φτάσουν σε οικονομικά επιζήμια επίπεδα, αλλά αντ ‘αυτού να συνεχίσουν να στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη, επιτρέποντας ταυτόχρονα στην ενεργειακή βιομηχανία να λειτουργήσει, εξηγεί ο ίδιος.

Αλλά αν η προσφορά δεν μπορεί να προσαρμοστεί, όμως, οι τιμές στη συνέχεια θα «εκτοξευτούν περισσότερο από ότι η αγορά μπορεί τώρα να σκεφτεί ότι είναι δυνατό», καταλήγει.


ΠΗΓΗ:hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου