Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

IEA: Ρωσία και Σαουδική Αραβία θα αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Ενόψει των διαπραγματεύσεων στην Ντόχα, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία είχαν δηλώσει πρόθυμες να συζητήσουν ένα πάγωμα της παραγωγής. Ωστόσο, λιγότερο από μια εβδομάδα αργότερα και οι δύο απείλησαν να αυξήσουν την παραγωγή.

Όπως τόνισε σήμερα η IEA μιλώντας στο CNBC, πιστεύει πως και οι δύο παραγωγοί θα συνεχίσουν να «παράγουν όσο περισσότερο πετρέλαιο γίνεται».

«Σε έναν κόσμο μετά την Ντόχα, όπου εξακολουθούμε ουσιαστικά να βρισκόμαστε σε μια ελεύθερη αγορά για το πετρέλαιο, (οι Ρώσοι) θα παράγουν όσο περισσότερο πετρέλαιο απορροφήσει η αγορά και οι Σαουδάραβες έχουν πει το ίδιο ακριβώς πράγμα», ανέφερε ο Neil Atkinson της IEA.

«Είμαστε πάλι ..
εκεί όπου βρισκόμασταν πριν την Ντόχα, όπου ο κόσμος παράγει ό,τι μπορεί, πουλά ό,τι μπορεί σε οποιαδήποτε τιμή μπορεί να πετύχει και η αγορά φροντίζει για τα πλεονάσματα», πρόσθεσε.

Ο Atkinson παρατήρησε ότι «όσον αφορά στους Ρώσους, ακόμη και το τελευταίο διάστημα πριν την Ντόχα, οπότε υποτίθεται πως θα συμμετείχαν στη συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής, στην πραγματικότητα αύξαναν την παραγωγή έτσι κι αλλιώς».

Όπως συμπλήρωσε, η Σαουδική Αραβία έχει περίσσευμα στην παραγωγική ικανότητα (μέχρι και δύο εκατ. βαρέλια την ημέρα). Το ίδιο ισχύει και για κάποιους άλλους παραγωγούς της Μέσης Ανατολής όπως το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου