Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ό.Γεροβασίλη κατά Π.Σκουρλέτη: «Το ΤΑΙΠΕΔ εφαρμόζει κυβερνητικές αποφάσεις»

Αποτέλεσμα εικόνας για ταιπεδ
Σαφές μήνυμα στήριξης της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ και ηχηρό «άδειασμα» στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη που άσκησε έντονη κριτική στον Στ. Πιτσιόρλα, επεφύλαξε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη.

Σχολιάζοντας σε εκπομπή το «ξέσπασμα» Σκουρλέτη κατά του Στέργιου Πιτσιόρλα και του ΤΑΙΠΕΔ ότι δρα εκτός κυβερνητικής γραμμής, η κυβερνητική εκπρόσωπος ήταν σαφής:

«Το ΤΑΙΠΕΔ ως Ν.Π.Ι.Δ. έχει τις..
δικές του αυτόνομες διαδικασίες, που προκύπτουν από το καταστατικό λειτουργίας του» είπε για να προσθέσει, καλύπτοντας απολύτως τον Στ. Πιτσιόρλα: «Τα στελέχη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, που διορίζονται από την κυβέρνηση, κινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, τα οποία ασκούν και το σχετικό έλεγχο».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Π. Σκουρλέτης είχε απευθύνει βαρύτατες κατηγορίες κατά ΤΑΙΠΕΔ και του διευθύνοντος συμβούλου του Στ, Πιτσιόρλα.

«Το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο είναι ένας μάνατζερ ιδιωτικοποιήσεων αυτών που έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, ουσιαστικά διεκδικεί έναν πολιτικό ρόλο, το βλέπετε αυτό από τον πολυσχιδή και πολυπράγμονα κ. Πιτσιόρλα ,οποίος κατά την γνώμη μου κινείται σε ένα σχέδιο έξω από αυτό της κυβέρνησης» είπε με έμφαση μεταξύ άλλων.

Ο Π. Σκουρλέτης είναι το δεύτερο κυβερνητικό στέλεχος που δημοσίως διαφωνεί με τις επιλογές του Ταμείου. Τις προηγούμενες ημέρες και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε επιτεθεί ευθέως κατά του ΤΑΙΠΕΔ δηλώνοντας ότι διαφωνεί με το πακέτο ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί. «Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον -το τονίζω αυτό- και να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία των 9 ιδιωτικοποιήσεων και όχι την πώληση της χώρας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανά να νοσταλγεί» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά


ΠΗΓΗ:pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου