Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Τέξας: Στον πτωχευτικό κώδικα δύο πετρελαϊκές εταιρείες

Αποτέλεσμα εικόνας για Τέξας: Στον πτωχευτικό κώδικα δύο πετρελαϊκές εταιρείες
Δύο εταιρείες με έδρα το Χιούστον κατέθεσαν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα μέσα σε 24 ώρες, την ώρα που το πετρέλαιο εξακολουθεί να διολισθαίνει. 

Πρόκειται για την Energy XXI και την Goodrich Petroleum Corporation. Οι δύο πετρελαϊκές σχεδιάζουν να διαθέσουν 3,2 δισ. δολ. για την αποπληρωμή χρεών.

Στην περίπτωση της Energy XXI, η εταιρία έχει προτείνει συμφωνία με τους ομολογιούχους της, προκειμένου να καταφέρει να ενταχθεί στο Κεφάλαιο 11 για τις πτωχεύσεις. Βάσει του αμερικανικού νόμου επιβάλλεται να εξασφαλίσει λίγη υποστήριξη ακόμη για να πάρει την έγκριση.

Πρόκειται για την..
τελευταία εταιρία πετρελαίου και αερίου που κατέρρευσε από το μεγάλο βάρος χρέους εν μέσω μεταβλητών τιμών στα καύσιμα.

Η εταιρία επιθυμεί να ενταχθεί στο Κεφάλαιο 11, αφού έχει φτάσει σε μια αβέβαιη συμφωνία για μια ανταλλαγή χρέους ύψους 1,45 δισ. δολαρίων με μετοχές, με μια ομάδα ομολογιούχων.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που κατατέθηκε ως πρόταση στο πτωχευτικό δικαστήριο του Χιούστον, οι ομολογιούχοι –μεταξύ των οποίων οι Covalent Capital, DW Partners και Franklin Advisers- θα ανταλλάξουν το χρέος τους για το 100% των μετοχών μιας αναδιοργανωμένης θυγατρικής της εταιρίας. Η ομάδα που στηρίζει την ανταλλαγή χρέους για μετοχές, έχει στην κατοχή της χρέος που έχει εκδώσει αυτή η θυγατρική.

Η προτεινόμενη συμφωνία απολαμβάνει στην υποστήριξη ομολογιούχων που κατέχουν το 63% του χρέους. Για να εγκριθεί το σχέδιό της βάσει του Κεφαλαίου 11 η εταιρία θα πρέπει να εξασφαλίσει λίγη περισσότερη στήριξη, τονίζει το MarketWatch. Ο αμερικανικός νόμος που αφορά στις πτωχεύσεις, απαιτεί την έγκριση των δύο τρίτων των πιστωτών της εταιρίας.

Η μικρότερη Goodrich Petroleum Corporation κατέθεσε αίτηση για πτώχευση την Παρασκευή και όπως ανακοίνωσε ο CEO, Robert C. Turnham Jr., το ΔΣ θα παραμείνει στη θέση του προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Από τον Ιανουάριο του 2015, 50 εταιρείες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν κάνει αίτηση πτώχευσης. Οι εταιρείες εξόρυξης δεν είναι οι μόνες που έχουν πληγεί από την πτώση της τιμής του πετρελαίου. Εταιρείες όπως η Chevron έχουν αναγκαστεί να κάνουν χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας και φαίνεται κάτι παραπάνω από πιθανό ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις, καθώς και χρεοκοπίες.


ΠΗΓΗ:pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου