Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

BofA: Ενδεχόμενη συμφωνία στη Ντόχα θα ωθούσε το αργό πάνω από τα $50

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Οι τιμές του πετρελαίου μπορούν να "αναρριχηθούν" πάνω από τα επίπεδα των 50 δολ. το βαρέλι, εάν επιτευχθεί συμφωνίας "παγώματος" μεταξύ των μεγάλων παραγωγών, στην Ντόχα του Κατάρ, όπως εκτιμά η Bank of America.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τουλάχιστον 15 χώρες - συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων χωρών - μελών του ΟΠΕΚ, αλλά και μη μελών όπως είναι η Ρωσία - έχουν συμφωνήσει να συναντηθούν στο Κατάρ, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με την BofA, ενδεχόμενη ..
συμφωνία για "πάγωμα" της παραγωγής - μικρότερη ή μεγαλύτερη - θα ενισχύσει τις τιμές του αργού, ωθώντας τις πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι. 

Άλλωστε, όπως επισημαίνει η BofA, οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης, φαίνεται να επέρχεται ισορροπία στην αγορά του "μαύρου χρυσού", εν μέρει λόγω της πτώσης στην παραγωγή στις ΗΠΑ και της αυξημένης ζήτησης παγκοσμίως.

Σε περίπτωση αποτυχίας, σενάριο που η τράπεζα δεν αποκλείει, οι τιμές του αργού εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι.

Μάλιστα, ένα κίνδυνος είναι η Σαουδική Αραβία να ανακοινώσει αύξηση της παραγωγής, απαντώντας στην επιστροφή του Ιράν στην αγορά, μετά την άρση των κυρώσεων σε βάρος του. Σε μία τέτοια περίπτωση, οι τιμές θα μπορούσαν να "πέσουν" μέχρι και στα 30 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με την BofA. 

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου