Σάββατο 9 Απριλίου 2016

H δίψα της Ινδίας για πετρέλαιο θα ξεπεράσει αυτή της Κίνας

H δίψα της Ινδίας για πετρέλαιο θα ξεπεράσει αυτή της Κίνας
Στον κόσμο της ενέργειας, η Ινδία μετατρέπεται στη νέα Κίνα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πολυπληθής χώρα στον κόσμο έχει γίνει το κέντρο της ζήτησης πετρελαίου, αφού η οικονομία επεκτείνεται και προσελκύει τους επενδυτές που αποδιώχνει η Κίνα. Κι όπως έκανε η Κίνα πριν από μία δεκαετία, η Ινδία ποντάρει στις ενεργειακές της ανάγκες επενδύοντας σε εγχώριες και εξωτερικές πηγές παραγωγής.

Η Ινδία μπορεί να έχει κι ένα μεγάλο πλεονέκτημα που δεν είχε η Κίνα. Η ανάπτυξή της επέρχεται τη στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται στα βάραθρα.

Αξίζει και μόνο να αναφέρουμε πως..
στην Κίνα, το 1999, η οικονομία ήταν μικρότερη από το 1/10 του παρόντος μεγέθους του, με τα ποδήλατα τα ταξί και τα λεωφορεία να παλεύουν για τη μοίρα τους στον ήλιο των αυτοκινητοδρόμων. Μετά από 17 χρόνια, η οικονομία με τις πλάτες της ξένης επένδυσης, έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη όσον αφορά τα αυτοκίνητα ενώ η ζήτηση του πετρελαίου έχει τριπλασιαστεί.

Η Ινδία φαίνεται πως βρίσκεται στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν η Κίνα την αρχή της ανάπτυξής της. Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας κατανάλωσε 4 εκατ. βαρέλια πετρελαίου το 2015, σύμφωνα με την ΙΕΑ και πρόκειται να ξεπεράσει την Ιαπωνία, φτάνοντας στην τρίτη θέση.

Η ανάπτυξη της Ινδίας, όπως και εκείνη της Κίνας, βασίζεται στις κατασκευές.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου