Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Το τμήμα ενέργειας του Συριζα δικαιώνει … Στουρνάρα

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλεκτρικη ενεργεια
Στο ίδιο λάθος (;) που έκανε ως υπουργός οικονομικών ο Γ. Στουρνάρας υπέπεσε και το τμήμα ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, μου λέει στέλεχος της ενεργοβόρου βιομηχανίας σχολιάζοντας την ανακοίνωση που βγήκε για το κόστος του ρεύματος και του φυσικού αερίου. 

Θυμίζω ότι ο κ. Στουρνάρας ως υπουργός οικονομικών επικαλείτο διαρκώς τα ανολοκλήρωτα και ελλιπή στοιχεία της ελληνικής και ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας που βασίζονται σε δηλώσεις των προμηθευτών και δεν περιλαμβάνουν τις πραγματικές τελικές τιμές όπως αυτές προκύπτουν από διμερείς συμβάσεις, αγορές από το χρηματιστήριο ενέργειας κλπ. 

Τώρα λοιπόν έρχεται το τμήμα ενέργειας του Σύριζα να …
δικαιώσει το Στουρνάρα, ο οποίος επικαλούμενος την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat έλεγε ότι δεν υπάρχει ενεργειακό πρόβλημα για τη βιομηχανία και ότι οι τιμές είναι φθηνές. 

Πάντως κύκλοι της βιομηχανίας «διάβαζαν» στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δάκτυλο της ΔΕΗ, καθώς η συγκεκριμένη ανακοίνωση δε στηρίζει την κυβερνητική πολιτική, τις εκπεφρασμένες απόψεις και τους στόχους του Υπουργείου αλλά τις θέσεις της ΔΕΚΟ και… «κρατικοδίαιτων» συνδικαλιστών. «Αυτό δείχνει και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται, αλλά δεν μειώνει σε τίποτα το γεγονός ότι υπάρχει παραπληροφόρηση» μου λέειτο συγκεκριμένο στέλεχος. 


ΠΗΓΗ:energypress.gr/blogs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου