Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Lukoil: Σε Διαπραγματεύσεις με το Ιράν για την Παράδοση Αργού στα Διυλιστήριά της σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Ιταλία

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Lukoil, η μεγαλύτερη ιδιωτική ρωσική πετρελαϊκή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις αρχές του Ιράν για την προμήθεια ιρανικού αερίου στα διυλιστήριά της στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ιταλία.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους o Βλαντιμίρ Νεκράσωφ, σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Kommersant, ανέφερε ότι, στο πλαίσιο μιας «πετρελαϊκής ανταλλαγής», τα διυλιστήρια της Lukoil θα παραλαμβάνουν ποσότητες πετρελαίου από το Ιράν και θα αποστέλλουν στη μεσανατολική χώρα προϊόντα διύλισης.

Αν οι διαπραγματεύσεις έχουν επιτυχή κατάληξη, η ανταλλαγή θα μπορούσε να αρχίσει ήδη από το τρέχον έτος.

Η αύξηση του...
ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων στη Ρωσία μπορεί να καταστήσει λιγότερο συμφέρουσα για τη Lukoil και άλλες εταιρείες την παραγωγή πετρελαιοειδών επί ρωσικού εδάφους, τονίζει η Kommersant.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλγαρία η Lukoil διατηρεί στο Μπουργκάς το μοναδικό διυλιστήριο της χώρας, το Lukoil Neftochim, το οποίο, σύμφωνα με το Reuters, έχει ημερήσια παραγωγική δυναμικότητα 9,8 τόνους πετρελαιοειδών.

Το Ιράν, από την πλευρά του, αντιμετωπίζει μια σειρά από χρόνια προβλήματα με τις διυλιστικές του υποδομές, γεγονός που το αναγκάζει να εισάγει πετρελαιοειδή από το εξωτερικό.

Οι διαπραγματεύσεις με τη ρωσική Lukoil έρχονται σε μία στιγμή κατά την οποία η Τεχεράνη επιχειρεί δυναμική επάνοδο στις διεθνείς αγορές μετά την πρόσφατη άρση των κυρώσεων, που ακολούθησε τη συμφωνία για το πυρηνικό της πρόγραμμα.


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου