Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ …..ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ

to-ktirio-tis-gsee-stin-l-aleksandras
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει για πολλοστή φορά τις συνδικαλιστικές διώξεις στους χώρους εργασίας αλλά και τις φραστικές επιθέσεις κατά εκλεγμένων συναδέλφων, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί είναι: α) Η πρόσφατη απόλυση από τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλαιφύτου Πέλλας, του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών καθώς και β) Η φραστική επίθεση κατά του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας από τον διορισμένο Πρόεδρο της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του νησιού.

Τέτοιου είδους πρακτικές και τακτικές δεν θα επιτύχουν σε καμία περίπτωση το στόχο τους που δεν είναι άλλος από τον εκφοβισμό και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.

Απαιτούμε αφενός μεν την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών, στην ουσία δηλαδή της τήρησης της νομιμότητας και αφετέρου την δημόσια καταδίκη της αντιδημοκρατικής ενέργειας του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ.

Καλούμε την ηγεσία του Υπ. Εργασίας η οποία επαίρεται για την «ομπρέλα προστασίας» που έχει ανοίξει… υπέρ των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, να σταματήσει την τακτική του «Πόντιου Πιλάτου» και ν’ αναλάβει δράση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου