Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Bloomberg: Μια δεκαετία χαμηλών τιμών πετρελαίου προβλέπουν οι αναλυτές


Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για τα επόμενα δέκα χρόνια, καθώς η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας επιβραδύνεται ενώ η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου από τις ΗΠΑ λειτουργεί ως πλαφόν σε κάθε προσπάθεια ανόδου. Αυτό επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται τις απόψεις των μεγαλύτερων ανεξάρτητων οίκων εμπορίας πετρελαίου.
«Είναι δύσκολο να δούμε μια δραματική αύξηση των τιμών» δήλωσε στο Bloomberg ο Διευθύνων Σύμβουλο της Vitol BV,  Ian Taylor προσθέτοντας ότι είναι πιθανόν, οι τιμές να κινηθούν γύρω...
στα 50 δολ το βαρέλι για την επόμενη δεκαετία. «Θεωρούμε ότι οι τιμές θα κινηθούν μεταξύ 40 και 60 δολ το βαρέλι, για τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια» τόνισε.

Η πρόβλεψη, έγινε στο πλαίσιο της IP Week που πραγματοποιείται στο Λονδίνο και οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες και η βιομηχανία πετρελαίου θα αντιμετωπίσουν την μεγαλύτερη περίοδο χαμηλών τιμών από το 1986-1999, όταν η τιμή του αργού κινούνταν μεταξύ 10 και 20 δολ το βαρέλι.

ΠΗΓΗ:energyworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου