Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Και με τη βούλα η μεταβίβαση της συμμετοχής της Petroceltic επί του Πατραϊκού στις ΕΛΠΕ και Edison


Με σημερινή απόφαση του ΥΠΕΝ δίνεται το πράσινο φως για μεταβίβαση του ποσοστού της Petroceltic στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού στις ΕΛΠΕ και Edison.

Η αρχική συμφωνία για τη μεταβίβαση της συμμετοχής της Petroceltic είχε ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, στην απόφαση του υπουργείου αναφέρονται τα εξής:


Παρέχεται συναίνεση και έγκριση της µεταβίβασης του συνόλου του ποσοστού συµµετοχής της εταιρείας PETROCELTIC RESOURCES PLC (ήτοι 33 1/3%) στην από 14.05.2014 Σύµβαση Μίσθωσης για την έρευνα και εκµετάλλευση υδρογονανθράκων στην θαλάσσια περιοχή «ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ (∆ΥΤΙΚΑ)» (εφεξής ‘Σύµβαση’), όπως αυτή κυρώθηκε µε το ν. 4299/2014 (ΦΕΚ Α’ 221), εξ ηµισείας, στις εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Υ∆ΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ∆ΥΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΑΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (ΕΛΠΕ ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ) Α.Ε. και EDISON INTERNATIONAL S.p.A., σύµφωνα µε την παρ. 20.1(γ) του άρθρου 20 της Σύµβασης.

Οι εταιρείες ΕΛΠΕ ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ Α.Ε. και EDISON INTERNATIONAL S.p.A., εκάστης των οποίων το ποσοστό διαµορφώνεται σε 50% της Σύµβασης, καθίστανται, έναντι του Εκµισθωτή, από κοινού και εις ολόκληρον υπεύθυνες για την τήρηση όλων των υποχρεώσεων της Σύµβασης, σύµφωνα µε τις προβλέψεις αυτής και σε συνδυασµό µε την απόφαση του σηµείου 7 του προοιµίου.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου