Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Την Πρώτη Εξαγωγή Αμερικανικού Πετρελαίου Πραγματοποίησε η ConocoPhillips

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοφορα τανκερ
Η ConocoPhillips, με έδρα το Χιούστον του Τέξας, είναι η πρώτη εταιρεία πετρελαίου που εξήγαγε αμερικανικό αργό μετά την πρόσφατη άρση της τεσσαρακονταετούς απαγόρευσης από το Κογκρέσο. Ήδη το πρώτο φορτίο έφυγε την περασμένη Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, από το Corpus Christi του Τέξας.

Η NuStar Energy, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες λειτουργίας τερματικών και αγωγών στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με την ConocoPhillips, προχώρησε στην φόρτωση πλοίου με ελαφρό αργό σχιστών (shale oil)που αντλήθηκε από το Eagle Ford Shale του Νότιου Τέξας στο τερματικό της NuStar, στο τερματικό του North Beach στο λιμάνι του Corpus Christi. Το φορτίο πρόκειται να πωληθεί στην διεθνή εταιρεία εμπορίας πετρελαίου Vitol.

Η NuStar, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν αποκάλυψε ...
την ποσότητα του πετρελαίου που εξάγεται για πρώτη φορά από τις ΗΠΑ, δύο εβδομάδες μετά την ιστορική απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου, που έθεσε τέρμα σε μία πολιτική που ανάγεται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και που είχε ληφθεί στον απόηχο των πετρελαϊκών κρίσεων της εποχής.

Το αργό μεταφέρθηκε από το πεδίο του Eagle Ford μέσω του συστήματος αγωγών της NuStar στο λιμάνι του Corpus Christi, στον Κόλπο του Μεξικού, όπου η εταιρεία διαθέτει αποθηκευτικές δεξαμενές και αποβάθρες για την φόρτωση ποσοτήτων για εξαγωγή, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Vitol, που αγόρασε το φορτίο από την ConocoPhillips, εδρεύει στη Γενεύη της Ελβετίας και δραστηριοποιείται στη διακίνηση εμπορευμάτων και ενεργειακών προϊόντων σε περίπου 40 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αν και είχε προηγηθεί, στις 23 Δεκεμβρίου, η ανακοίνωση της Enterprise Products Partners L.P., που επίσης εδρεύει στο Τέξας, για εξαγωγή αργού από τις ΗΠΑ, η ConocoPhillips πρόλαβε να πραγματοποιήσει εκείνη την πρώτη αποστολή ποσότητας πετρελαίου εκτός αμερικανικού εδάφους. 

Υπενθυμίζεται ότι η Enterprise Products Partners L.P. είχε προαναγγείλει την εξαγωγή 600.000 βαρελιών ελαφρού αργού ΗΠΑ κατά την πρώτη εβδομάδα του 2016.


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου