Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

TAP: Δεν τους βγαίνει με τους αρχαιολόγους – Νέα καταγγελία

Από το kavalapress.gr
«Πιστός στη δέσμευσή του να προστατεύει την ελληνική παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά, ο ΤΑΡ ανακοινώνει ότι οι εργολήπτριες εταιρείες του απασχολούν τη στιγμή αυτή στα εργοτάξιά τους περισσότερους από 40 αρχαιολόγους και ειδικευμένους εργάτες, ενώ 70 ακόμη άτομα αναμένεται να προσληφθούν στο άμεσο μέλλον.

Συνολικά, μέχρι το πέρας των κατασκευαστικών εργασιών υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 400 αρχαιολόγοι και ειδικευμένοι εργάτες θα έχουν απασχοληθεί στο έργο.»

Αυτά έγραφε σε Δελτίο Τύπου που είχε στείλει στα ΜΜΕ η Κοινοπραξία θέλοντας προφανώς να δώσει ποιοτικά χαρακτηριστικά στο έργο. 

Όμως η Κοινοπραξία φαίνεται πως ..
έχει χάσει τον έλεγχο τον εργολάβων οι οποίοι προβαίνουν σε απίστευτες ενέργειες. Μετά τον εκβιασμό εργαζόμενου μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ), που δουλεύει στην κατασκευή του αγωγού TAP στη Θράκη νέα καταγγελία έρχεται να εκθέσει την Κοινοπραξία

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α) Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταγγέλλει την προσπάθεια της κοινοπραξίας Bonatti – J&P Avax να βγάλει σε άδεια άνευ αποδοχών συναδέλφους, εργαζόμενους για τον αγωγό TAP.

Συγκεκριμένα, ενόψει των Χριστουγέννων η εταιρεία ανακοίνωσε το κλείσιμο του έργου και αναγκάζει τους εργαζόμενους συναδέλφους να κάνουν χρήση της άδειας του 2016 ή να πάρουν αναγκαστικά άδεια άνευ αποδοχών. Δεδομένου ότι η πλειονότητα των αρχαιολόγων έχει προσληφθεί τους τελευταίους μήνες, οι μέρες κανονικής άδειας είναι ελάχιστες και με αυτό τον τρόπο χάνονται αρκετά ημερομίσθια.

Επίσης, όπως φαίνεται δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφοι καλούνται να υπογράψουν υποχρεωτικά αίτηση άνευ αποδοχών στο συγκεκριμένο έργο και από την συγκεκριμένη κοινοπραξία. Όπως μας καταγγέλθηκε με αφορμή τα παραπάνω, έχει προηγηθεί αντίστοιχο συμβάν στην Ημαθία, όπου συνάδελφοι αναγκάστηκαν να υπογράψουν αίτηση άδειας άνευ αποδοχών για ημέρα βροχόπτωσης που δεν εργάστηκαν.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα αυτή η παράνομη πρακτική. Η κοινοπραξία να καταβάλλει κανονικά τη μισθοδοσία, εφόσον με δική της απόφαση γίνεται παύση εργασιών. Κανείς συνάδελφος να μην υποχρεωθεί να υπογράψει «αίτηση» για άδεια άνευ αποδοχών.

Προειδοποιούμε ότι δεν θα αφήσουμε έτσι το θέμα αυτό. Θα προβούμε σε κάθε κίνηση που διασφαλίζει τα δικαιώματά μας.

Περιμένουμε από τον TAP και το ΥΠΠΟΑ να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου