Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Η Glencore και το Κατάρ αποκτούν μερίδιο 19,5% στη Rosneft

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένει η Glencore την ολοκλήρωση της συμφωνίας για απόκτηση μεριδίου 19,5% επί της ρωσικής Rosneft, από κοινού με την Qatar Investment Authority, όπως ανακοίνωσε.

Η Glencore επιβεβαίωσε με τον τρόπο αυτό ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε τελικό στάδιο, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη μεγάλη αυτή συμφωνία που προωθεί το Κρεμλίνο. Όπως τόνισε, η κίνηση θα ενισχύσει την παραγωγή της κατά 220.000 βαρέλια/ημέρα.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Rosneft, Ιγκόρ Σέτσιν, δήλωσε..
στα πλαίσια συνάντησης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η πώληση του 19,5% έναντι 10,5 δις. ευρώ θα πρέπει να θεωρείται ολοκληρωμένη, με τις Glencore και τους Καταριανούς να γίνονται στρατηγικοί επενδυτές στην εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι η Μόσχα εκτιμά πως δεν προκύπτουν εμπόδια στη συμφωνία από τα εμπορικά μέτρα της Ε.Ε. και της Ουάσιγκτον. Σχετική ανακοίνωση έκανε χθες ο ίδιος ο Πούτιν στην ρωσική τηλεόραση, γεγονός ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει στην συγκεκριμένη πώληση. Είχαν προηγηθεί κατά τη διάρκεια του 2016 επαφές του Κρεμλίνου με 30 διαφορετικές εταιρείες από το εξωτερικό, προτού επιλεγεί η εν λογω κοινοπραξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου