Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Νιγηρία: Η συμφωνία για το πετρέλαιο θα προχωρήσει, ακόμη με τη συμμετοχή μόνο της Ρωσίας

Από το liberal.gr
Η συμφωνία του OPEC για μείωση της παραγωγής του πετρελαίου θα προχωρήσει, ακόμη και αν η Ρωσία είναι η μόνη χώρα εκτός του Οργανισμού, που δεσμευτεί να περικόψει την παραγωγή, ανέφερε ο υπουργός Πετρελαίου της Νιγηρίας, Emmanuel Ibe Kachikwu.

Σύμφωνα με το Reuters, η δήλωση αυτή έγινε ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης του OPEC στη Βιέννη το Σάββατο με χώρες που δεν συμμετέχουν σε αυτόν.

Ο OPEC συμφώνησε την..
περασμένη εβδομάδα να περιορίσει την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, με στόχο να μειώσει την υπερπροσφορά του εμπορεύματος παγκοσμίως και να τονώσει τις τιμές πετρελαίου. Ο Οργανισμός επιδιώκει τη συμμετοχή των χωρών που δεν συμμετέχουν σε αυτόν περικόπτοντας την παραγωγή κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα. Η Ρωσία έχει δηλώσει από την πλευρά της ότι θα συμμετέχει μειώνοντας τη κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως.

«Ναι, θα προχωρήσουμε, αλλά εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, ώστε ο υπόλοιποι να μας ακολουθήσουν», ανέφερε ο Emmanuel Ibe Kachikw, τονίζοντας ότι επιθυμεί τη συμμετοχή όλων των χωρών.

Η Νιγηρία εξαιρείται του μέτρου αυτού, λόγω των επιθέσεων ανταρτών στην πετρελαϊκή υποδομή της, ενώ ελπίζει στην αύξηση της παραγωγής της σε 2,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως απ΄ τις αρχές του επόμενου μήνα.

Στη συνάντηση του Σαββάτου στη Βιέννη έχουν προσκληθεί 14 χώρες που δεν συμμετέχουν στον OPEC, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, ώστε να επικυρωθεί η συμφωνία. Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail bin Mohammed al-Mazroui, σχετικά με τη δέσμευση των μη συμμετεχόντων χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου