Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

30 - 31 Μαρτίου 2017: Τις Τάσεις και Προοπτικές του Τομέα Διύλισης και Εμπορίας Πετρελαίου στη ΝΑ Ευρώπη θα Αναδείξει το Συνέδριο του ΙΕΝΕ στη Θεσσαλονίκη

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηρια
Από το energia.gr
Το ΙΕΝΕ, στο πλαίσιο της καθιερωμένης πρωτοβουλίας του για τον «Ενεργειακό Διάλογο ΝΑ Ευρώπης» (" SE Europe Energy Dialogue”) διοργανώνει, στις 30 και 31 Μαρτίου 2017, στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο ΜΕΤ), ένα μεγάλο περιφερειακό συνέδριο με θέμα τη Διύλιση, Αποθήκευση και Εμπορία Πετρελαίου στη ΝΑ Ευρώπη (“ Oil Refining, Storage and Retail in SE Europe”).

Την τελευταία δεκαετία ο κλάδος της διύλισης πετρελαίου, μαζί με τους κλάδους της αποθήκευσης και της λιανικής, έχουν αναδειχθεί ως σημαντικές βιομηχανικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην οικονομία της ΝΑ Ευρώπης, ενώ, παράλληλα, έχουν δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις απασχόλησης με καλό επίπεδο αμοιβών σε βιομηχανικές μονάδες, τερματικά πετρελαίου, μονάδες logistics και διοικητικές θέσεις. Η ανάγκη για..
υψηλής ποιότητας και περιβαλλοντικής πιστοποίησης προϊόντα σε συνδυασμό με την ανάγκη αύξησης της αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας αποτελούν το βασικό κινητήριο μοχλό πίσω από την παρατηρούμενη εντυπωσιακή «αναγέννηση» κλάδου στην περιοχή. Τη στιγμή, μάλιστα, που στις «ώριμες» αγορές της Βόρειας Ευρώπης πολλές μονάδες διύλισης κλείνουν, νέα διυλιστικά συγκροτήματα κάνουν την εμφάνισή τους στη ΝΑ Ευρώπη. Έτσι, τα τελευταία 5 με 6 χρόνια παρατηρείται σημαντική επέκταση και αναβάθμιση της διυλιστικής δραστηριότητας σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία, ενώ, την ίδια στιγμή, εντελώς νέες μεγάλες μονάδες διύλισης βρίσκονται υπό κατασκευή στην Τουρκία.

Μέσα από τη διοργάνωση του συνεδρίου τίτλο " Oil Refining, Storage and Retail in SE Europe” το ΙΕΝΕ επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη της επιχειρηματικής και ενεργειακής κοινότητας για τις πολύ θετικές αυτές εξελίξεις στον κλάδο της διύλισης στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Αν. Μεσογείου, καθώς και να διερευνήσει τις σημαντικές προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Διακεκριμένα στελέχη του πετρελαϊκού κλάδου, καθώς και έγκυροι αναλυτές από την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης αλλά και από διεθνείς εταιρείες και οργανισμούς θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν ως ομιλητές στη συγκεκριμένη διοργάνωση που στόχο έχει να αναδείξει όλες τις παραμέτρους ενός πολύ εξειδικευμένου και, ταυτόχρονα, εξαιρετικά σημαντικού τομέα για την οικονομία της περιοχής.

Όσοι παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου θα έχουν, ταυτόχρονα, την ευκαιρία να συναντηθούν με ανώτερα στελέχη από όλες τις μεγάλες εταιρείες διύλισης και εμπορίας πετρελαίου στην περιοχή, καθώς και με εκπροσώπους μεγάλων πολυεθνικών πετρελαϊκών και να γνωρίσουν, με αυτόν τον τρόπο, τις πλέον πρόσφατες δραστηριότητές τους καθώς και τα επικαιροποιημένα σχέδια επέκτασης και εκσυγχρονισμού των εν λόγω επιχειρήσεων.

Παράλληλα, από το βήμα του συνεδρίου “ Oil Refining, Storage and Retail in SE Europe” του ΙΕΝΕ, γνωστοί αναλυτές του πετρελαϊκού κλάδου με διεθνές κύρος θα περιγράψουν τη δυναμική και τον τρόπο λειτουργίας της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου καθώς και τις τάσεις που επικρατούν σήμερα στις αγορές διύλισης της ΝΑ Ευρώπης και Αν. Μεσογείου αλλά και ευρύτερα.
Κύριος χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια», ο κορυφαίος όμιλος στον ελληνικό κλάδο διύλισης, ενώ βασικός χορηγός επικοινωνίας είναι το ενεργειακό ενημερωτικό portal Energia. gr.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και οι λεπτομέρειες εγγραφής θα ανακοινωθούν σύντομα μέσω του www .iene .gr και του www .iene .eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου