Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

H Rosneft αυξάνει τις επενδύσεις στην εξερεύνηση περαιτέρω κοιτασμάτων στη Σαχαλίνη

Αποτέλεσμα εικόνας για H Rosneft αυξάνει τις επενδύσεις στην εξερεύνηση περαιτέρω κοιτασμάτων στη Σαχαλίνη
Από το naftikachronika.gr
Η Rosneft σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου στη Σαχαλίνη το 2016 σε 3 εκατ. τόνους, σύμφωνα με την παρουσίαση αξιωματούχων της Rosneft.

Σύμφωνα με τη σχετική παρουσίαση, το 2015 η εταιρεία παρήγαγε 2,5 εκατ. τόνους πετρελαίου στη Σαχαλίνη.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τις επενδύσεις στην εξερεύνηση για περαιτέρω κοιτάσματα στην περιοχή. Κατά τα επόμενα 5 χρόνια η Rosneft, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, θα επενδύσει έως και 130 δις ρούβλια ($ 2,02 δις) για έρευνες και νέες εγκαταστάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή της ρωσικής Άπω Ανατολής.

Ωστόσο η Exxon Mobil προχώρησε σε ..
εξωδικαστική επίλυση διαφορών με τη Ρωσική Ομοσπονδία σχετικά με τις απαιτήσεις τις από τις ρωσικές αρχές για επιστροφή καταβληθέντων φόρων για το έργο Σαχαλίνη-1. Η Exxon Mobil επιχειρεί στη Σαχαλίνη σε συνεργασία με τη Rosneft αλλά κατέφυγε σε διαιτησία στη Στοκχόλμη όπου απαιτεί αποζημίωση για περίπου 500 εκ δολάρια ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι έχει καταβάλει φόρους που θα έπρεπε να έχουν μειωθεί κατά τα τελευταία έξι χρόνια.

Κατά τη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης στα μέσα της δεκαετίας του 1990 η φορολογία των επιχειρήσεων επί των κερδών ήταν 35% στη Ρωσία. Η Ρωσία μείωσε τον φόρο επί των κερδών το 2009 σε 20%. Ωστόσο η ExxonMobil συνέχισε να καταβάλει φορολογία της τάξης του 35%, παρά το γεγονός ότι είχε ζητήσει αναθεώρηση από το υπουργείο Οικονομικών με ειδικό αίτημα να μειωθεί το ποσοστό της φορολογία της. Η θέση της Ρωσίας είναι ότι οι συγκεκριμένες συμβάσεις δεν μπορούν να τροποποιηθούν.

Η ειδική διαιτητική επιτροπή τριών δικαστών στη Στοκχόλμη σύμφωνα με το πρακτορείο TASS θα επανεξετάσει τη διαφορά τον Απρίλιο του 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου