Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες - οι

Στις 10-11 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται οι εκλογές του ΠΣΕΕΠ.  Το Μ.Ε.Σ.Α πιστό στην ιδρυτική του διακήρυξη ανακοινώνει την ΑΥΤΟΝΟΜΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ κάθοδο του στις επερχόμενες εκλογές. Οι αρχές της αξιοκρατίας της διαφάνειας και της ισονομίας είναι οι πυλώνες της δικής μας διαφορετικής συνδικαλιστικής πρότασης, αφουγκραζόμενοι  τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των συναδέλφων αγκυλώσεις που χαμηλώνουν συνειδητά τον πήχη των προσδοκιών των εργαζομένων μετατρέποντας το συνδικάτο σε παράταξη και γραφείο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων καθιστούν  επιτακτική την ανάγκη για ανατροπή του συνδικαλιστικού καθεστώτος.
 Όλο αυτό το διάστημα της θητείας του προεδρείου γίναμε μάρτυρες σε ..
στοχευμένα καταστροφικές επιλογές που ναρκοθέτησαν την ασφάλεια, την συλλογική σύμβαση και την αξιοπρέπεια μας στον εργασιακό χώρο με μοναδικό στόχο την διατήρηση θέσεων εξουσίας ,και προνομίων. Διαβάζοντας το κείμενο του διοικητικού απολογισμού μπορεί κανείς να αναρωτηθεί σε ποιους απευθύνεστε τελικά.                                                                                                              

Αρχής γινόμενης από την αποδόμηση της ΕΣΣΕ και την κατά περίπτωση εφαρμογή αυτής, την σύνδεση όρων της σύμβασης με τα ΕΒΙTDA που δεν εξαρτώνται από την παραγωγικότητα των εργαζομένων παρά μόνο από τις επιλογές της εταιρείας, ο κατάλογος είναι μακρύς.

Ας μιλήσουμε για τους νέους συναδέλφους και την ένταξη τους σε διαφορετικές ταχύτητες :

·         Διαφορετική αμοιβή (60%-80%) με τις ίδιες ευθύνες και υποχρεώσεις

·         Μείωση ποσοστού συμμετοχής για βρεφονηπιακούς σταθμούς

·         Καθήλωση μισθολογικής εξέλιξης

·         Μειωμένο ποσοστό συμμετοχής (2,5%) της εταιρείας στο αποταμιευτικό πρόγραμμα για τους εργαζομένους από το 1993 και μετά.

Ας μιλήσουμε για την ασφάλεια :

·         Πετσόκομμα θέσεων εργασίας οργανογράμματος με παράλληλη βίαιη αύξηση της 12ωρης απασχόλησης

·         Κατάργηση τεχνικής υποστήριξης στη βάρδια (μηχανικοί-ηλεκτρολόγοι όργανα)

·         Οσο αναφορά σε επιλογές της εταιρείας για την συρρίκνωση του χρονοδιαγράμματος του General shut-down στις ΒΕΑ σας παραπέμπουμε στην κοινή ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ και ΕΥΑΕ .Ανάλογη είναι και η αντιμετώπιση του προεδρείου σε περαιτέρω εργολαβοποίηση τμημάτων και της ελλιπής-κακής συντήρησης του εξοπλισμού.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ.

Συναδέλφισσα    συνάδελφε

Γίνε ο ρυθμιστής και επέλεξε με γνώμονα την ασφάλεια την αξιοπρέπεια και τα εργασιακά σου δικαιώματα στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο του   Μ.Ε.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου