Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Η Energean αγοράζει τα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν στο Ισραήλ από την Delek

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Energean αγοράζει τα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν στο Ισραήλ από την Delek
Από το energypress.gr
Η Energean Oil & Gas πρόκειται να αγοράσει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου Τανίν και Καρίς στο Ισραήλ από την Anver Oil and Gas και την Delek Drilling, συμφερόντων του ομίλου Delek, όπως ενημέρωσε η τελευταία το χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ χθες το απόγευμα. Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται σε 148,5 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα 40 εκατ. θα καταβληθούν σε μετρητά και τα υπόλοιπα 108,5 εκατ. σε δέκα δόσεις μέσα στο επόμενο έτος.


Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Globes, είχε προηγηθεί αγορά..
του 50% των κοιτασμάτων αυτών εκ μέρους της Delek από τη Noble Energy έναντι 67 εκατ. δολαρίων βάσει της συμφωνίας που ολοκλήρωσαν οι παραπάνω εταιρείες με την αρχή ανταγωνισμού του Ισραήλ, προκειμένου να προχωρήσει η ανάπτυξη του Ταμάρ και του Λεβιάθαν. Τα κοιτάσματα Τανίν και Καρίς διαθέτουν από κοινού 60-80 δις. κ.μ. αερίου, ενώ η συμφωνία αγοράς τους από την Energean θα πρέπει πρώτα να λάβει την έγκριση του υπουργείου Ενέργειας του Ισραήλ, προτού ισχύσει.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Energean εκτός από την Ελλάδα διαθέτει παρουσία στην Αίγυπτο, στην Αδριατική, αλλά και στο Ισραήλ, όπου συμμετείχε στις έρευνες στα κοιτάσματα Σάρα και Μύρα, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες. Πλέον, θα δοκιμάσει να επεκταθεί εκ νέου στην ισραηλινή ΑΟΖ, με βάση το επιχειρηματικό της σχέδιο, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια προβλέπει ταυτόχρονη δραστηριοποίηση εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου