Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Aνοιχτή επιστολή της ΟΕΧΒΕ στον πρωθυπουργό για τα Λιπάσματα Καβάλας

Αποτέλεσμα εικόνας για Aνοιχτή επιστολή της ΟΕΧΒΕ στον πρωθυπουργό για τα Λιπάσματα Καβάλας
Από το kavalapress.gr
«Ήρθε η ώρα να ασχοληθεί ο Πρωθυπουργός και να δώσει λύση. Η ιστορία γράφεται και οι ευθύνες θ’αποδωθούν σύντομα» τονίζει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ) στην ανοιχτή επιστολή που εξέδωσε σχετικά με τα Λιπάσματα Καβάλας.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΘΕΜΑ : ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Πάνω από πέντε μήνες οι εργαζόμενοι της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας της χώρας αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες αντιστεκόμενοι στα παράλογα σχέδια του γνωστού σ’ εσάς κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Ο αγώνας αυτός των εργαζομένων δεν έχει να κάνει με οικονομικές διεκδικήσεις, όπως εντέχνως αφήνει να εννοηθεί ο τελευταίος.
Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται για τον εαυτό τους ενάντια στην ..
εξωπραγματική και ακραία αντεργατική επιθυμία του εργοδότη να δεχτούν να μεταφερθούν ως εργολαβικοί εργαζόμενοι με 14μηνη σύμβαση εργασίας σε νέες εταιρείες «φαντάσματα» που παρουσιάζονται ως ενοικιαστές των εγκαταστάσεων της εταιρείας και ν’ απεμπολήσουν ταυτόχρονα κάθε εργασιακό τους δικαίωμα.

Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται για να βοηθήσουν ταυτόχρονα και τους συναδέλφους τους που υπό την πίεση της απόλυσης τους υπέγραψαν. Οι τελευταίοι τρομοκρατημένοι από την κατάσταση που επικρατεί εντός των εγκαταστάσεων της λιπασματοβιομηχανίας εδώ και πέντε μήνες τους ζητούν απεγνωσμένα να συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται και γι’ αυτούς.
Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία, όπως ήδη γνωρίζετε, θίγονται βάναυσα από την δόλια συμπεριφορά του συγκεκριμένου επιχειρηματία και μάλιστα όχι για πρώτη φορά.

Πιστεύουμε ότι κατανοείται απόλυτα το δίκαιο των εργαζομένων. Κατανοείται απόλυτα ότι είναι αδύνατον σε μια βαριά χημική βιομηχανία με τους κινδύνους που την περιβάλουν ν’ απασχολούνται αποκλειστικά εργαζόμενοι με εργολαβική σχέση εργασίας.
Πιστεύουμε επίσης ότι κατανοείται απόλυτα ότι τα σχέδια του εργοδότη υποκρύπτουν την διάλυση της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας της Χώρας, με την δόλια πτώχευση της μητρικής εταιρείας ELFE ABEE και την διαγραφή του χρέους της έναντι του Ελληνικού Δημοσίου και των Τραπεζών ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ ενώ ταυτόχρονα πιθανολογείται αλλαγή χρήσης των εγκαταστάσεων της εταιρείας, υπό την Διοίκηση των νέων εταιριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου