Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

IEA: «Βλέπει» εξισορρόπηση του πετρελαίου το β’ εξάμηνο του έτους

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energyworld.gr
Προς την εξισορρόπησή τους, στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, οδεύει η αγορά του «μαύρου χρυσού», σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA) που παραπέμπει στην ισχυρότερη της αναμενόμενης ζήτησης πετρελαίου και στις απροσδόκητες διαταραχές στα αποθέματα.
«Τα αποθέματα πετρελαίου ήταν...
μικρότερα από ό,τι αναμέναμε κανονικά» και η υπερπροσφορά, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 800.000 βαρέλια την ημέρα, χαμηλότερα από τα 1,5 εκατ. βαρέλια που αναμένονταν αρχικά, σημειώνει η IEA, στη μηνιαία έκθεσή της.

Τόσο η απρόσμενη πτώση στον Καναδά και στη Νιγηρία, όσο και η μείωση κατά 900.000 βαρέλια την ημέρα, της παραγωγής εκτός του ΟΠΕΚ, θα βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της αγοράς, αναφέρει, αλλά προειδοποιεί πως αυτή η υποχώρηση θα μπορούσε να επιστρέψει στην αγορά, με κίνδυνο να μην διατηρηθεί το δυναμικό ξεκίνημα σε ό,τι αφορά τη ζήτηση πετρελαίου.

Σύμφωνα με την IEA, η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου διαμορφώθηκε στα 1,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα, το πρώτο τρίμηνο του 2016. Ο Οργανισμός «βλέπει» αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης κατά 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, το επόμενο έτος, ενώ η παραγωγή εκτός του ΟΠΕΚ αναμένεται να αυξηθεί κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα το 2017. Η παραγωγή εντός του ΟΠΕΚ αναμένεται να γνωρίσει μέτρια αύξηση το 2017, σύμφωνα με την IEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου