Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΠΟΕ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Π.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σε συνεδρίαση του ΕΒΕΑ ανέφερε ότι οι επόμενοι στόχοι του ΤΑΙΠΕΔ είναι η Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, μέρος της ΔΕΠΑ, του Ελ.Βενιζέλος, Τουριστικών Λιμένων - Μαρίνων και Ακινήτων του Δημοσίου .

Γνωρίζουμε από δημοσιογραφικές πηγές ότι το Asset Development Plan του ΤΑΙΠΕΔ με τις 19 αποκρατικοποιήσεις θα έρθει προς έγκριση στο ΚΥΣΟΙΠ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) . Σε αυτό οι συμμετέχοντες Υπουργοί και η Κυβέρνηση συνολικά θα αποφασίσει ή για πωλητήρια άμεσα των επιχειρήσεων που αποτελούσαν κόκκινες προεκλογικές σημαίες ή να δώσει έστω μία επιμέρους απάντηση στο ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο και προς όφελος ποιου ;;;

Άλλο πράγμα..
η ελάφρυνση της Χώρας από το χρέος και άλλο η ελάφρυνση του Κράτους από κερδοφόρες επιχειρήσεις που απετέλεσαν και αποτελούν βασικούς πυλώνες της οικονομίας για την ανάπτυξη . Μιας ανάπτυξης που δυστυχώς δεν μπορεί να προέλθει από το μπακάλικο της γειτονιάς ή από πωλητήρια που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα και δημοσιονομικούς στόχους .

Δεν γνωρίζουμε το τίμημα των αγοροπωλησιών που έχει κατά νου ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι η όποια απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ για πωλητήριο των επιχειρήσεων αυτών θα ανεβάσει το τίμημα της υποτέλειας σε δυσθεώρητα ύψη .

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, τα Σωματεία και όλοι οι εργαζόμενοι στην Ενέργεια έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια αγώνες - που πλήρωσαν ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή - για τη στήριξη των εταιρειών αυτών . Αγώνες με επιτυχία . Ας μην το ξεχνάει κανείς αυτό . 

Απαιτούμε να τιμήσουν οι σημερινοί Υπουργοί και βουλευτές τους αγώνες που έχουν δώσει και οι ίδιοι τα προηγούμενα χρόνια κατά των Ιδιωτικοποιήσεων .


ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου