Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΕΛΠΕ: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Tη βούληση του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια να συνεχίσει να επενδύει στην Κυπριακή αγορά, συνεισφέροντας παράλληλα στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, εξέφρασαν στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.  κ. Στάθης Τσοτσορός και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, στη διάρκεια συνάντησής τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, ήταν παρόντες ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Κύπρο κ. Ηλίας Φωτόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν και από τον εμπορικό ακόλουθο κ. Βασίλη Σκρόνια, ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια κ. Ρομπέρτο Καραχάννας, ενώ από τη  Διοίκηση της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου ΛΤΔ συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιώργος Γρηγοράς".

"Η Διοίκηση του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ αναφέρθηκε στα ..
επενδυτικά σχέδια και τις επιχειρηματικές δυνατότητες που διακρίνει στην Κύπρο, στον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει σήμερα -μέσω της θυγατρικής  ΕΚΟ Κύπρου- καθώς εγγυάται την απρόσκοπτη προμήθεια της χώρας με καύσιμα, αλλά και την ετοιμότητα του Ομίλου να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις που θα προκύψουν στην αγορά. 

Οι κύριοι Τσοτσορός και Στεργιούλης διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η μετακίνηση όλων των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών της εταιρίας στο Βασιλικό, έχει αρχίσει  να υλοποιείται. Ήδη, έχει διακόψει τη λειτουργία του το εργοστάσιο λιπαντικών και βρίσκεται στο στάδιο αποξήλωσης των εγκαταστάσεων. Επιπλέον, όλα τα "μαύρα" προϊόντα έχουν μεταφερθεί στο Βασιλικό. Τέλος, όσον αφορά στις εγκαταστάσεις υγραερίου, έχει ήδη διαμορφωθεί το νέο μετοχικό σχήμα και βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας χρηματοδότησης του έργου. Άμεσα θα καταρτιστεί και θα υποβληθεί και το επιχειρησιακό σχέδιο, που θα αφορά σε όλο τον όγκο δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιήσει ο Όμιλος στις νέες εγκαταστάσεις.

Αμέσως μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, η υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια και ο Έλληνας Πρέσβης μετέβησαν στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, όπου υπήρξε διεξοδική συνομιλία με τον κ. Γιώργο Λακκοτρύπη. Ο Υπουργός έκανε λόγο για εποικοδομητική προσέγγιση και πολύ σημαντική επίσκεψη. Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη ενεργειακής ασφάλειας της Κύπρου και απρόσκοπτης τροφοδοσίας της αγοράς και αναφέρθηκε στη νέα πραγματικότητα που δημιουργεί η εξόρυξη Υδρογονανθράκων στη Μεγαλόνησο. Υπογράμμισε δε, τη  σημασία της μεταφοράς των βιομηχανικών εγκαταστάσεων μακριά από τη σημερινή θέση τους στη Λάρνακα, προκειμένου να αξιοποιηθεί το παραλιακό μέτωπο. 
Σε αυτή την κατεύθυνση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη βούληση του Ομίλου να ηγηθεί της προσπάθειας μετεγκατάστασης η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να ολοκληρωθεί με την συνεργασία όλων.

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, επεσήμαναν ότι η Κύπρος αποτελεί για τον Όμιλο μια επενδυτική επιλογή στρατηγικής σημασίας. Παράλληλα, τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των προσπαθειών για να αποφευχθούν συνθήκες που θα δημιουργούσαν στρεβλώσεις στην αγορά καυσίμων".

"Αποτελούμε μια από τις σημαντικότερες ελληνικές επενδύσεις και παρουσίες στη Κύπρο. Είμαστε εδώ και θα μείνουμε, αποτελώντας τον βασικό ενεργειακό μοχλό για την περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα αυτό. Πιστεύουμε στην Κυπριακή οικονομία. Βλέπουμε τα σημάδια ανάκαμψης και μέσα από την κατανάλωση των καυσίμων. Με συνεχείς επενδύσεις, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε κορυφαίων προδιαγραφών προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα της Ενέργειας", δήλωσε μετά το πέρας των συναντήσεων ο CEO της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου