Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΕΛΠΕ: Αποπληρώθηκε το ομόλογο των $400 εκατ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ: Αποπληρώθηκε το ομόλογο των $400 εκατ.
Στην αποπληρωμή του διετούς δολαριακού ευρω-ομολόγου, ύψους 400 εκατ., με επιτόκιο 4,625% προχώρησε στις 16 Μαΐου 2016 η Hellenic Petroleum Finance.

Σε σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το ομόλογο ήταν πλήρως εγγυημένο από την Ελληνικά Πετρέλαια, μητρική εταιρεία της HPF plc.

Θυμίζουμε ότι ..
το ομόλογο που αποπληρώθηκε είναι το πρώτο από τα τρία που έχουν εκδώσει τα ΕΛΠΕ, με τα άλλα δύο να λήγουν το 2017 και το 2019 και να συνιστούν το 37% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου του ομίλου ύψους 3,3 δισ. ευρώ. 

Επίσης, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων, στα πλάνα του ομίλου είναι η έξοδός του στις αγορές στο δεύτερο μισό του 2016 προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν οι γραμμές που λήγουν, ενώ υπάρχουν προσδοκίες και για τα έσοδα από το ΔΕΣΦΑ που επίσης αναμένεται να αξιοποιηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση.  

Ταυτόχρονα η διοίκηση του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων εξέφρασε την εκτίμηση ότι έρχεται καλυτέρευση των συνθηκών για την ελληνική αγορά, εξέλιξη που αναμένεται να βελτιώσει το χρηματοδοτικό κόστος για τον όμιλο με ανάλογα οφέλη και για τον ισολογισμό. 

Τέλος να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ομίλου και με τη βοήθεια του θετικού περιβάλλοντος της αγοράς διύλισης δημιουργούνται ελεύθερες ταμειακές για τον όμιλο της τάξης των 200-300 εκατ. ευρώ, κεφάλαια που, σύμφωνα με τα ΕΛΠΕ, θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω απομόχλευση του ισολογισμού.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου