Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Σε υψηλό επτά μηνών το πετρέλαιο - Κοντά στα 50 δολάρια το Brent

Σε υψηλό επτά μηνών το πετρέλαιο - Κοντά στα 50 δολάρια το Brent
Διευρύνει τα κέρδη του το πετρέλαιο, σε υψηλά επτά μηνών, μετά την έκθεση της Goldman Sachs ότι πλέον υπάρχει έλλειψη στην αγορά, από υπερπροσφορά, εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής.

Τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παραγωγή και την άνοδο του πετρελαίου είχε η μείωση της παραγωγής της Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.
Η παραγωγή από τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα της Αφρικής υποχώρησε στα 1,65 εκατ. βαρέλια την ημέρα, από τα 2,2 εκατ. βαρέλια, εξαιτίας των επιθέσεων, όπως ανακοίνωσε ο Kemi Adeosun.

Η τιμή του Brent για παράδοση Ιουλίου ενισχύεται σε..
νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 49,38 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο στο οποίο έχει να βρεθεί από τις 4 Νοεμβρίου.

Η τιμή του αμερικανικού αργού για παράδοση Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 1,5 δολάρια ή 3,25% στα 47,71 δολάρια το βαρέλι, μετά από ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 47,75 δολάρια.

«Η επιστροφή στην ισορροπία για την αγορά πετρελαίου επιτέλους άρχισε», έγραψαν οι αναλυτές. Οι αλλαγές στις προβλέψεις «αντανακλούν την άποψή μας ότι η αναμονή για μακροπρόθεσμα πλεονάσματα μπορεί να δημιουργήσουν βραχυπρόθεσμα ελλείμματα και μάς κάνει αισιόδοξους, αλλά μακροπρόθεσμα απαισιόδοξους».
Η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για την τιμή του πετρελαίου το β' εξάμηνο του έτους στα 50 δολάρια, από την εκτίμηση των 45 δολαρίων τον Μάρτιο.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου