Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Η μεγαλύτερη βάση πλατφόρμας πετρελαίου ρυμουλκείται στη θάλασσα [video]

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Σε αυτή την απίστευτη φωτογραφία...βλέπουμε την κολοσσιαία βάση μιας πλατφόρμας πετρελαίου έτοιμη να ρυμουλκηθεί στη θάλασσα. Κατασκευασμένη από ατσάλι, αυτο το πλαίσιο ή βάση είναι γνωστό με την ονομασία «μπουφάν» καθώς η πλατφόρμα πετρελαίου στερεώνεται στην κορυφή της .

Σύμφωνα με την 2b1st Consulting , το 95% των υπεράκτιων πλατφόρμων στον κόσμο έχουν σχεδιαστεί με τον ίδιο τρόπο. Σε αυτές τις περιπτώσεις το βάθος του νερού δεν πρέπει υπερβαίνει τα 500 m (1640 ft) και οι πλατφόρμες βρίσκονται αγκυροβολημένες απευθείας στον πυθμένα της θάλασσας.


Αυτό η συγκεκριμένη κατασκευή της φωτογραφίας εγκαταστάθηκε το..
1988 από τη Shell στον Κόλπο του Μεξικού και θεωρείται ως ένα από τα πιο εκπληκτικά κατορθώματα της μηχανικής του 20ου αιώνα. Η πλατφόρμα με το παρατσούκλι «Bullwinkle» ήταν η ψηλότερη εξέδρα άντλησης πετρελαίου στον κόσμο κατά τη στιγμή της κατασκευής. Είναι 150 πόδια πιο ψηλη από το Willis (Sears) Tower στο Σικάγο και χτίστηκε εξ ολοκλήρου στο Τέξας πριν μεταφερθεί , 332 ναυτικά μίλια στην τελική του θέση.

Για την κατασκευή του Bullwinkle χρησιμοποιθηκε 10 φορές το περισσότερο χάλυβα, απο τον Πύργο του Άιφελ και ζύγιζε πάνω από 50.000 τόνους. Η κατασκευή του και μόνο πήρε 2,5 χρόνια και για την  ρυμουλκήση στη θάλασσα, κατασκευάστηκε επίσης η μεγαλύτερη φορτηγίδα στον κόσμο εκείνη την εποχή, κατασκευάστηκε. Το σύνολο του έργου πήρε πάνω από 5 χρόνια και είχε κόστος 500 εκατομμύρια $ τη δεκαετία του 1980.

Δείτε το συναρπαστικό βίντεο !

ΠΗΓΗ:pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου