Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ανέλαβε η νέα Διοίκηση της Εταιρείας. Δυστυχώς τα προβλήματα παραμένουν για τους εργαζομένους γι΄ αυτό θα θέλαμε να σχολιάσουμε και να θέσουμε μια σειρά από ζητήματα προσδοκώντας στην όσον το δυνατόν γρηγορότερη επίλυση τους, γιατί κάποια στιγμή οι υποσχέσεις που δίνονται πρέπει να γίνονται πράξεις. 


Κύριοι της Διοίκησης,

Πως είναι δυνατόν σύμφωνα με δικές σας δηλώσεις στον
Τύπο να ψάχνετε τρόπους να ελαφρύνετε τον δανεισμό της Εταιρείας και την ίδια ώρα με περισσή ευκολία να αποφασίζετε να δώσετε εννιά (9) εκ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank.  Άραγε υπήρχε κυβερνητική εντολή για αυτήν την ενέργεια;  
Εντύπωση δε, μας κάνει πως αυτό το θέμα "πνίγηκε στον Τύπο" όταν οι καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι σας φροντίζουν για την οποιαδήποτε προβολή πράξεων όπως για την πράγματι σωστή φιλανθρωπική σας πράξη υπέρ των προσφύγων στην Χίο, όμως ίσως, και λέμε ίσως γιατί δεν ξέρουμε ακριβώς αν στοίχησε πολλαπλάσια η δαπάνη της προβολής σε όλα τα ΜΜΕ της φιλανθρωπίας από την ίδια την φιλανθρωπία. 

Που ήταν η  "αλληλεγγύη" που ευαγγελίζεστε όταν στερήσατε από τους συναδέλφους μας που εσείς δείξατε σαν "ηθικούς υπευθύνους" για το τραγικό δυστύχημα, τις προσαυξήσεις της βάρδιας μετά από 30 χρόνια, χρήματα που ουσιαστικά τους χρειάζονται για την καλύτερη δυνατή νομική τους υπεράσπιση λες και θα σωζόσασταν από αυτά; Είναι επιτακτική ανάγκη οι συνάδελφοί μας να πάρουν τα λεφτά των προσαυξήσεων της βάρδιας και είναι θέμα ηθικής να ανακοινώσετε τα ονόματα όλων των εργαζομένων που παίρνουν αυτές τις προσαυξήσεις ενώ εργάζονται ως πρωινοί χωρίς να πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις της ΕΣΣΕ και όσους συμφώνησαν να συμβεί αυτό. 

Κύριοι της Διοίκησης, είναι καιρός πια να δώσετε εντολή να αποχωρήσουν από την Εταιρεία εκείνοι οι εργαζόμενοι που έκαναν χρήση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου αλλά εξακολουθούν να εργάζονται στην Εταιρεία και δεν κατοχυρώνονται από Πρακτικά Συμφωνίας. 
Είναι πρόκληση για την κοινωνία που μαστίζεται από υψηλότατα ποσοστά ανεργίας αλλά και τους υπόλοιπους συναδέλφους λόγω της άνισης μεταχείρισης τους. Αυτή την αριστερή πολιτική υπερασπίζεστε;  Σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης για το θέμα αυτό, θα απευθυνθούμε στον άμεσο πολιτικό προϊστάμενό σας, Υπουργό ΥΠΑΠΕΝ κ. Π. Σκουρλέτη, όπως και στα κόμματα της Βουλής.

Ενημερώστε μας για το ποιος ευθύνεται για όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί μετά την γενική συντήρηση στον Ασπρόπυργο, διότι είναι μεγάλος ο αριθμός τους και η σοβαρότητά τους ώστε να δικαιολογούνται από την στιγμή που υποτίθεται ότι ελέχθησαν τα πάντα στο Shut Down και άμεσα προχωρήστε στην στελέχωση της συντήρησης Βάρδιας από το υπάρχον προσωπικό (Πρακτικό Συμφωνίας) μιας και εσείς επιτέλους συνειδητοποιήσατε ότι για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων χρειάζεται Συντήρηση 24ωρης βάρδιας.


Κλείνοντας, σας καλούμε να ξεκαθαρίσετε ότι για την όλη εξέλιξη της διαδικασίας των Προσλήψεων υπεύθυνοι είστε μόνο εσείς και όχι οι όποιοι πολιτικοί φίλοι λειτουργούν εντός διάφορων θεσμών. Δώστε ένα τέλος στο ντροπιαστικό παζάρι ελπίδας που έχει στηθεί, όπου κάθε παραγοντίσκος έχει τάξει και μια πρόσληψη σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι εμπορίας ψυχών και συνειδήσεων. Επιτέλους προστατεύστε το κύρος και την σοβαρότητα του Ομίλου. Το οφείλετε.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στις κινήσεις που πιστεύουμε ότι απαιτούνται για να δώσουν ένα τέλος σε όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Έτσι κι αλλιώς ο Διευθύνων Σύμβουλος στις 07.05.15 είχε πει "Να είστε όλοι αυστηροί στις προθέσεις μας, στην αφοσίωσή μας και στην προσήλωση στον δίκαιο κοινωνικό μας αγώνα. Να είστε σκληροί αν οι επιδόσεις μας είναι κατώτερες των προσδοκιών μας."

Γι΄ αυτό θα ακολουθήσουν κι άλλες ανακοινώσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων και για την προστασία τους από παρερμηνείες της Σύμβασης ή από παραβιάσεις του Εσωτερικού Κανονισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου