Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Σκουρλέτης: Οι δανειστές επαναφέρουν σενάρια ιδιωτικοποίησης των ΔΕΠΑ-ΕΛΠΕ. Σχιζοφρενική η πρόταση για ΦΠΑ 23% στο ρεύμα


Σχιζοφρενική χαρακτήρισε την πρόταση των δανειστών για αύξηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος από το 13% στο 23%, ο υπουργός ΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" για την πορεία των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός οι πιέσεις των δανειστών για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ δεν προβλέπονται στην συμφωνία του καλοκαιριού και η κυβέρνηση τις απορρίπτει.

Αναφορικά με την..
αύξηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «την πρόταση αυτή ήδη έχει απορριφθεί από την κυβέρνηση και δεν βρίσκεται στην συμφωνία του καλοκαιριού», συμπλήρωσε δε ότι «ένα τέτοιο μέτρο θα τίναζε στον αέρα αγορά ενέργειες, οικογενειακούς προϋπολογισμούς και την προσπάθεια της ΔΕΗ να εισπράξει οφειλές, επομένως είναι εκτός λογικής».

Αναφορικά με το θέμα του ΑΔΜΗΕ, ο υπουργός ΠΕΝ σημείωσε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο, καθώς οι συζητήσεις γίνονται πάνω στην πρόταση που καταθέσαμε στους θεσμούς τον Δεκέμβριο. Στο ίδιο πλαίσιο κατανόησης και οι δημοπρασίες ρεύματος που κάνει η ΔΕΗ».

Καταλήγοντας τόνισε όμως ότι «είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι δανειστές επαναφέρουν παλαιότερα σενάρια του ΤΑΙΠΕΔ, που έχουμε απορρίψει και δεν προβλέπονται στην συμφωνία του καλοκαιριού. Όπως ότι επαναφέρουν σενάρια περί ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ».

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ότι «αν ενοποιηθούν ΔΝΤ και Ευρωπαϊκοί Θεσμοί κάπου στο μέσο όρο θα είναι μια πιο σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα».


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου