Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Η Ρωσία θεωρεί ότι μια τιμή πετρελαίου στα 45-50 δολάρια το βαρέλι είναι 'αποδεκτή'


Η Ρωσία πιστεύει ότι μια τιμή του πετρελαίου στα επίπεδα των 45-50 δολαρίων το βαρέλι είναι αποδεκτή προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, ενώ ετοιμάζεται να συναντήσει τους μεγάλους πετρελαιοπαραγωγούς στη Ντόχα αργότεραα πηγές με γνώση των ρωσικών σχεδίων. 

Οι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί σχεδιάζουν να συναντηθούν στη Ντόχα στις 17 Απριλίου για να επικυρώσουν μια προκαταρκτική συμφωνία που συνήφθη μεταξύ της Ρωσίας, της Βενεζουέλας, του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας το Φεβρουάριο για πάγωμα της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου με στόχο να περιοριστεί το πλεόνασμα της παραγωγής στην αγορά του αργού. 

«Τώρα η συζήτηση αφορά το πόσο καιρό θα είναι ..
παγωμένη η παραγωγή και τρόπους για να παρακολουθείται η συμφωνία», δήλωσε μία από τις πηγές. 

«Το επίπεδο των 45-50 δολαρίων (το βαρέλι) είναι αποδεκτό από την άποψη της ισορροπίας στην αγορά: εάν οι τιμές κινηθούν υψηλότερα, θα μπορούσε να αρχίσει να ανακάμπτει η παραγωγή του σχιστολιθικού πετρελαίου». 

Οι πετρελαιοπαραγωγοί, όπως η Ρωσία και η Βενεζουέλα, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα από την ενέργεια, με τους προϋπολογισμούς τους να τίθενται σε κίνδυνο μετά τη βουτιά των διεθνών τιμών πετρελαίου κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι από πάνω από τα 115 δολάρια τον Ιούνιο του 2014.

Οι ρωσικές πηγές πρόσθεσαν ότι η συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής αναμένεται να επισπεύσει την εξισορρόπηση προσφοράς και ζήτησης κατά περίπου έξι μήνες. Η παραγωγή της Ρωσίας ανήλθε τον περασμένο μήνα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών στα 10,91 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ακόμα υψηλότερα από το προηγούμενο επίπεδο ρεκόρ του Ιανουαρίου. 

Σύμφωνα με τις πηγές, η Ρωσία δεν θα καθυστερήσει τα νέα της έργα της στο πλαίσιο της συμφωνίας και ίσως χρησιμοποιήσει άλλους τρόπους για να ρυθμίσει την παραγωγή της. Δήλωσαν ότι η συμφωνία της Ντόχα στόχο έχει να καλύψει την παραγωγή και όχι τις εξαγωγές. 


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου