Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

«Ανοίγει» ο δρόμος στον Φωτόπουλο για 2η θητεία ως εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτοπουλος
Την «πατέντα» των βουλευτικών «ντροπολογιών» που κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν από μια εβδομάδα χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να φέρει χαριστική ρύθμιση για τον γνωστό συνδικαλιστή Νίκο Φωτόπουλο.

Ειδικότερα, η τροπολογία που υπογράφεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη, Γιώργο Καραναστάση και Ηλία Παπαηλιού και έγινε δεκτή από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη επιτρέπει στον  κ Φωτόπουλο να έχει και δεύτερη θητεία ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, καθώς θα μπορεί να επανεκλεγεί στο αξίωμα.

Ειδικότερα, στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι..
η παλαιότερη ρύθμιση εισήγαγε ένα μεροληπτικό περιορισμό στην ελεύθερη, εκ μέρους των εργαζομένων, εκλογή των αντιπροσώπων τους, που δεν είναι σύμφωνος με την αρχή της αναλογικότητας. Στην πράξη, η παλιά ρύθμιση προέβλεπε μόνο μια θητεία.

Πάντως, η τροπολογία που εντάσσεται σε κύρωση συμφωνίας της Ελλάδας με την Νέα Ζηλανδία προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης με τον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά να λέει χαρακτηριστικά: «Ξέραμε το αρνάκι Νέας Ζηλανδίας, τώρα έχουμε τις τροπολογίες Νέας Ζηλανδίας».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι η ρύθμιση αντιμετωπίζει στρεβλώσεις παλαιότεροι νόμου. Το ίδιο εξήγησε και ο κ. Σπίρτζης λέγοντας πως ο περιορισμός της μιας θητείας υιοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και αφορά αποκλειστικά την ΔΕΗ και τον κ Φωτόπουλο προσθέτοντας πως η νέα διάταξη καθιερώνει και για την ΔΕΗ ότι ισχύει στα υπόλοιπα συνδικαλιστικά όργανα.


ΠΗΓΗ:pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου