Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Αυξάνουν τις ψηφιακές τους επενδύσεις οι εταιρείες πετρελαίου και αερίου, σύμφωνα με έρευνα


Οκτώ στις 10 επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου σκοπεύουν να επενδύσουν στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό εντός της προσεχούς πενταετίας και μάλιστα, κεφάλαια τουλάχιστον ίσα, αν όχι σημαντικά μεγαλύτερα σε σχέση με σήμερα.

Σύμφωνα με έρευνα των Accenture και Microsoft, το 80% των εταιρειών των δύο κλάδων προτίθεται να επενδύσει την επόμενη πενταετία στις ψηφιακές τεχνολογίες, κεφάλαια ίδια, περισσότερα ή και σημαντικά περισσότερα (30%, 36% και 14% αντίστοιχα) σε σχέση με σήμερα.

Η έρευνα, που τιτλοφορείται "2016 Upstream Oil and Gas Digital Trends Survey", αναφέρει ότι ..
ο κλάδος της ενέργειας έχει τοποθετήσει υψηλά στις προτεραιότητες του, την επένδυση στη digital τεχνολογία, καθώς βλέπει σημαντικά οφέλη από τις μέχρι σήμερα ενέργειες που αφορούν τον ψηφιακό του μετασχηματισμό. Συγκεκριμένα, περισσότερες από μία στις δύο (53%) εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου βλέπουν, ήδη, σημαντικά οφέλη από τις συγκεκριμένες επενδύσεις. Οι ίδιες οι εταιρείες αναδεικνύουν ως πρώτιστο όφελος τη μείωση του κόστους λειτουργίας. Ένα δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα, που εκτιμούν ότι επέφερε η επένδυση στις ψηφιακές τεχνολογίες, συνδέεται με τη δυνατότητα λήψης καλύτερων και πιο γρήγορων αποφάσεων.

Πάντως, οι εταιρείες του κλάδου εκτιμούν ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την περαιτέρω επένδυση στο οικοσύστημα του digital σχετίζεται με την έλλειψη - εκ μέρους τους - σαφούς ψηφιακής στρατηγικής.

PDF iconinfographic.pdf

Επενδύσεις

Ο τομέας της ψηφιακής τεχνολογίας, στον οποίο επενδύουν, κατά κύριο λόγο, οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, είναι το mobility (57%), έναντι 49%, που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πριν από ένα χρόνο.

Επόμενος επενδυτικός τομέας της ψηφιακής τεχνολογίας, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κλάδου, είναι το Internet of Things - IoT (με 44% από μόλις 25% ένα χρόνο νωρίτερα) και το cloud (με 38% από 8% πέρσι).

Εντός της προσεχούς πενταετίας, οι τομείς, που αναμένεται να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον κλάδο, είναι αυτοί των big data και analytics (38%), του IoT (36%) και του mobility (31%).

Αν και τα 2/3 των εταιρειών (66%) κατονομάζουν τα analytics ως μία από τις πιο σημαντικές δυνατότητες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας τους, μόνο το 13% θεωρεί ότι η επιχείρηση είναι έτοιμη να εκμεταλλευθεί αυτήν τη δυνατότητα. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το 65% των ερωτηθέντων διευκρινίζει ότι σχεδιάζει να εφαρμόσει μια πιο στοχευμένη στρατηγική στο συγκεκριμένο τομέα τα επόμενα τρία έως πέντε έτη.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου