Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Νέο Ίδρυμα για τις Ευρωπαϊκές Ορυκτές Ύλες με τη Συμμετοχή του ΙΓΜΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για (Minerals4EU)
Η "Υποδομή Πληροφοριών για τις Ορυκτές Ύλες της Ευρώπης" αναγνωρίστηκε νομικά με τη μορφή μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος (Minerals4EU) με σκοπό την παροχή γρήγορης πρόσβασης σε επίσημα και ακριβή στοιχεία, καθώς και πληροφορίες και γνώση για τους ορυκτούς πόρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έκανε γνωστό το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ). 

Επίσης, πρόκειται να αποτελεί τον σύνδεσμο μέσα από τον οποίο οι επενδυτές μπορούν εύκολα και με διαφάνεια να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα και εμπειρίες του.

Όπως ανακοινώθηκε, το έργο Minerals4EU περιλαμβάνει ..
εργαλεία ανάγνωσης χαρτών, μελέτες σκοπιμότητας και το Ετήσιο Ευρωπαϊκό Τεύχος Ορυκτών Πρώτων Υλών που αποτελεί την πρώτη αξιόπιστη πηγή πληροφοριών στατιστικής ορυκτών πρώτων υλών της Ευρώπης σε ηλεκτρονική μορφή. Στην υλοποίηση του Minerals4EU, από ελληνικής πλευράς συμμετείχε το ΙΓΜΕ.

Μεταξύ των κύριων υπηρεσιών του Ιδρύματος θα είναι ο συντονισμός της ανάπτυξης της υποδομής για τη Βάση Δεδομένων Ορυκτών Πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την ενίσχυση των πολιτικών και των προγραμμάτων δράσης της ΕΕ. Το Ίδρυμα Minerals 4EU θα ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένα αιτήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα διατυπώνει προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Ένωση.

Το Ίδρυμα διοικείται από το διοικητικό συμβούλιο το οποίο εποπτεύει την όλη διοίκηση του οργανισμού και αποτελείται από διακεκριμένους επενδυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, που αντιπροσωπεύουν όλη την αλυσίδα των ορυκτών πόρων. 

Οι υπηρεσίες που θα τεθούν σε εφαρμογή, αναμένονται να συμβάλλουν στην προώθηση της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πεδίο των ορυκτών πρώτων υλών.


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου