Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Είναι σύμπτωση η αναβολή μετά τα ασφαλιστικά μέτρα;

Αποτέλεσμα εικόνας για ασφαλιστικά μέτρα;
Υπό το φως της είδησης που δημοσιεύει σήμερα το energypress για ασφαλιστικά μέτρα της Energean κατά της απόφασης του Υπουργείου για τις παραχωρήσεις στα τρία χερσαία οικόπεδα της Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει νομίζω να ερμηνεύσει κανείς τη χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για αναβολή έως τις 30 Ιουνίου της αξιολόγησης των προσφορών στα θαλάσσια οικόπεδα. 

Η ανακοίνωση ούτως ή άλλως φάνηκε «περίεργη» καθώς δεν υπήρχε από πριν κάποια ημερομηνία – δέσμευση που έπρεπε να τηρήσει η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου και συνεπώς δεν έβγαινε και απολύτως νόημα για την ανάγκη να ανακοινώσει αναβολή της αξιολόγησης. 

Δύσκολο να είναι σύμπτωση η κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων με την ανακοίνωση της αναβολής. Λάβετε υπόψη ότι αν υποθέσουμε πως τα δικαστήρια κρίνουν ότι τα ΕΛΠΕ δεν καλύπτουν κάποιον όρο του διαγωνισμού, αυτό δεν θα επηρεάσει μόνον το διαγωνισμό για τα χερσαία αλλά και εκείνον για τα θαλάσσια…

 Οπότε ίσως η αναβολή να σημαίνει και «άσε να δούμε πρώτα τι θα γίνει με τα ασφαλιστικά»… Εκτός και αν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση που θα την αναζητήσουμε.

ΠΗΓΗ:energypress.gr/blogs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου