Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΗΠΑ: Οι εταιρείες σχιστολιθικού πετρελαίου μειώνουν την παραγωγή

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες σχιστολιθικού πετρελαίου ξεκινούν να αναστέλλουν την παραγωγή πετρελαίου και βενζίνης, για πρώτη φορά σε διάστημα πολλών ετών, υποκύπτοντας στο γεγονός ότι το παγκόσμιο πλεόνασμα να συνεχίσει να ασκεί καθοδικές πιέσεις στις τιμές.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι μειώσεις της παραγωγής, που ανακοινώθηκαν καθώς οι εταιρείες σχιστολιθικού πετρελαίου ανακοίνωσαν...
επιδείνωση των κερδών τους τις τελευταίες ημέρες, έρχονται σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη, όταν πολλές εταιρείες εξ αυτών συνέχιζαν την παραγωγή ακάθεκτες ακόμη και όταν οι τιμές του πετρελαίου βυθίστηκαν από τα σχεδόν 100 δολάρια το βαρέλι στα περίπου 30 δολάρια. Το αμερικανικό πετρέλαιο καλύπτει το 10% της ημερήσιας ζήτησης παγκοσμίως, θέτοντας την παραγωγή των ΗΠΑ στο ίδιο επίπεδο με αυτήν από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ), συνεχίζει να έχει ανοιχτές τις αντλίες, πιέζοντας περαιτέρω τους παραγωγούς υψηλού λειτουργικού κόστους, όπως είναι οι αμερικανοί παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi, ευθαρσώς δήλωσε ενώπιον πλήθους στελεχών του ενεργειακού κλάδου στο Χιούστον, ότι το πρόβλημα της προσφοράς θα επιλυθεί μόνο όταν οι χαμηλές τιμές εξαναγκάσουν τις εταιρείες να σταματήσουν να παράγουν το πετρέλαιο που είναι πιο δαπανηρό να εξορυχθεί και να πουληθεί.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου