Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Στην τιμή "εκκίνησης" του 2016 η μετοχή των ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Αθόρυβα, αλλά σταθερά, η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων επανέρχεται πάνω από τα επίπεδα των 4 ευρώ, τείνοντας να "μηδενίσει" τις απώλειες του 2016, οι οποίες στην κορύφωση της 11ης Φεβρουαρίου έφτασαν έως και το 30%. 

Μετά τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος για το 2015 (25/2), οι traders έχουν εμπιστευτεί τη μετοχή, με μόνο μία πτωτική συνεδρίαση να μετρά στις τελευταίες 12. Μάλιστα, τόσο η UBS όσο και η Deutsche Bank δίνουν σύσταση buy, με την Alpha Finance να συστήνουν overweight, στις τιμές στόχους των 7, 7,20 και 6,50 ευρώ αντίστοιχα. 

Άλλωστε, κατά τη διάρκεια του 2015, ο όµιλος παρουσίασε ..
θετικές λειτουργικές χρηµατοροές ύψους 392 εκατ. ευρώ, οι οποίες οδήγησαν σε αύξηση των ταµειακών αποθεµατικών του και δίνουν τη δυνατότητα αποπληρωµής µέρους των δανείων που λήγουν κατά τη διάρκεια των επόµενων 12 µηνών. Επιπλέον, είναι διαθέσιµα τα µη χρησιµοποιηµένα υπόλοιπα των ήδη υπαρχουσών πιστωτικών γραµµών, ενώ ο Όµιλος έχει επίσης εξασφαλίσει µία "εφεδρική πιστωτική γραµµή", η οποία θα ενεργοποιηθεί µέσα στους επόµενους µήνες.

Παρά την "εγγραφή" των διαφορών αποτίμησης που έφτασαν στο τέταρτο τρίμηνο τα 164 εκατ. ευρώ, αφού το αργό πετρέλαιο από το τρίτο τρίμηνο έχασε σχεδόν 15 δολάρια, το 2015 ήταν μια χρονιά που σε προσαρμοσμένη βάση κινήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ σε ότι αφορά τα λειτουργικά αποτελέσματα (758 εκατ. ευρώ, +82%) και την προσαρμοσμένη καθαρή κερδοφορία σε 268 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου