Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΠΟΥ: Η μόλυνση του περιβάλλοντος υπαίτια για το 1/4 των θανάτων παγκοσμίως

ΠΟΥ: Η μόλυνση του περιβάλλοντος υπαίτια για το 1/4 των θανάτων παγκοσμίως
Το σκάνδαλο με τον μόλυβδο στο νερό του Flint στην πολιτεία του Michigan είναι ένα απτό παράδειγμα του πόσο εύκολα συνδέεται η ανθρώπινη υγεία με το περιβάλλον. Αν και η περίπτωση του Flint αποτελεί ένα διαβόητο παράδειγμα εγκληματικής αμέλειας, οι συνέπειες ενός "τραυματισμένου" περιβάλλοντος βρίσκονται, πια, παντού γύρω μας, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Περίπου 1/4 όλων των θανάτων παγκοσμίως προκαλούνται από τις ζημιές στο περιβάλλον, όπως η ρύπανση του αέρα, η μόλυνση των υδάτων, οι επισφαλείς χώροι εργασίας και οι χαλασμένοι δρόμοι. Ο Οργανισμός εκτιμά πως..
αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν σε 12,6 εκατομμύρια θανάτους το 2012, το 23% του συνόλου.



Το πλήγμα επιβαρύνει τις φτωχότερες χώρες περισσότερο, και πλήττει τις νεαρές ηλικίες. Το ποσοστό θανάτων από τέτοια περιβαλλοντικά προβλήματα αποτελεί τεράστιο πρόβλημα στις υποσαχάριες χώρες και τις φτωχότερες χώρες της Ασίας.

Η αναφορά του ΠΟΥ η οποία δεν συμπεριλαμβάνει προσωπικές προτιμήσεις όπως το κάπνισμα και η διατροφή, μελετά το περιβάλλον συνολικά συμπεριλαμβανόμενων και παραγόντων που μπορούν να μειωθούν, όπως οι βιολογικοί και χημικοί.

Αν και η εκτίμηση αποτελεί γενίκευση, σύμφωνα με την έρευνα, ο πραγματικός αριθμός κυμαίνεται μεταξύ 13% και 34%. Τα καλά νέα είναι πως όπως προαναφέρθηκε, οι παράγοντες αυτοί μπορούν να μειωθούν μέσω μέτρων που θα προλάβουν την περαιτέρω χειροτέρευση της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης του πλανήτη.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου