Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Toν Απρίλιο το 37ο Τακτικό Συνέδριο ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


Διαδικασίες από τις οποίες θα επηρεαστεί και ο τρόπος δράσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ βρίσκονται σε εξέλιξη, αφού η ομοσπονδία του χώρου, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προχωράει στο 37ο τακτικό της συνέδριο το διήμερο Τετάρτη  6 και Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, ενώ στις 7 και 8 Απριλίου στην Αθήνα θα διεξαχθεί το  53o γενικό συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ.

Στον απολογισμό της ΕΤΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο πρόεδρός της Εμμανουήλ Τωμαδάκης αναφέρει μεταξύ άλλων..
(ο πλήρης απολογισμός ΕΔΩ) ότι: «Η χώρα έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού, χωρίς να ευθύνονται οι εργαζόμενοι, αλλά είναι οι ίδιοι που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας.

Ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται ανηλεώς, τα οποία δεν τόλμησαν να αγγίξουν ούτε τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα. Τα φορολογικά μέτρα διευρύνονται, Δημόσιες Επιχειρήσεις ξεπουλιούνται στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης, δυστυχώς αυτά συμβαίνουν και από αυτούς που μονοπωλούσαν μέχρι χθες την κοινωνική ευαισθησία.

Η Κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τα μεγάλα συμφέροντα, ντόπια και ξένα, υπό την καθοδήγηση του Κουαρτέτου και τη σιγή ιχθύος της αντιπολίτευσης, η οποία βαρύνεται για τα ανομήματα του παρελθόντος, στέλνουν την Ελληνική κοινωνία στο πέλαγος με βάρκα την ελπίδα. Η κοινωνία «βράζει» και ανησυχεί, αναζητώντας την ελπίδα μέσα από τα αποκαΐδια που της προκάλεσαν τα μνημόνια τα τελευταία χρόνια.

Ο κοινωνικός ιστός έχει καταρρεύσει μαζί με τους θεσμούς του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, καθώς όλα βρίσκονται υπό τη μέγγενη της Τρόικας-Κουαρτέτου και των διεθνών τοκογλύφων, οι οποίοι εκπροσωπούνται «επάξια» από εγχώριους «κουκουλοφόρους»

Ανάμεσά τους και το Συνδικαλιστικό κίνημα που παραμένει βαθειά λαβωμένο και αναξιόπιστο στα μάτια των εργαζομένων και αμφιταλαντεύεται ένθεν κακείθεν, με σκοπό την ανασυγκρότησή του και το ξύπνημα από το λήθαργο που βρίσκεται. Ευθύνη έχουμε όλοι μας για τη δίνη που έχει περιέλθει, όπως έχουμε ευθύνη και για την ανάκτηση της αξιοπιστίας του».


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου