Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Societe Generale: Το πετρέλαιο θα αγγίξει τα 50 δολάρια μέχρι τα τέλη του '16

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Η πρόσφατη συζήτηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για πιθανό πάγωμα στην παραγωγή αποτελεί θετική ένδειξη, παρότι ενδέχεται να μην οδηγήσει σε συμφωνία, τόνισε ο Mike Wittner, επικεφαλής αναλυτής για τα εμπορεύματα, στη Societe Generale.

«H Σαουδική Αραβία και η Ρωσία –ακόμη και το Ιράν έμμεσα- συζητούν ο ένας με τον άλλο, επομένως έχουμε την αρχή μιας διαδικασίας», ανέφερε ο αναλυτής μιλώντας στο CNBC.

Αν και το Ιράν δεν έχει..
δεσμευτεί για ένα πάγωμα στην παραγωγή, ο υπουργός Πετρελαίου Bijan Zanganeh σχολίασε πως η χώρα υποστηρίζει πρωτοβουλίες που θα σταθεροποιήσουν τις τιμές του αργού. Το Ιράν έχει δηλώσει πως στοχεύει σε μια αύξηση στην παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα, ωστόσο ο Wittner προβλέπει πως «ίσως σε λίγους μήνες, αφού το Ιράν θα έχει τελειώσει με αυτή την αύξηση (...) μπορεί να είναι πρόθυμοι να κάνουν αυτή την κουβέντα».

Οι παρατηρητές της αγοράς παραμένουν διστακτικοί σχετικά με το αν το πάγωμα θα καταφέρει να επηρεάσει τον κορεσμό στο αργό. Ωστόσο ο αναλυτής επιχειρηματολόγησε πως οι τιμές δεν έχουν οδηγηθεί από τα θεμελιώδη αλλά από εξωτερικούς παράγοντες, όπως είναι η Κίνα και οι άλλες αναδυόμενες αγορές. «Είμαστε ήδη πολύ κάτω των θεμελιωδών», τόνισε, προσθέτοντας πως τα θεμελιώδη υπονοούν μια τιμή 40 δολαρίων.

Ο Wittner προβλέπει πως η προσφορά σχιστόλιθου θα «κερδίσει momentum», οδηγώντας την τιμή του πετρελαίου στα 50 δολάρια μέχρι το τέλος του χρόνου. «Κατά το δεύτερο μισό του χρόνου το παγκόσμιο απόθεμα θα είναι πολύ μικρότερο», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «τα αποθέματα του ΟΟΣΑ θα ισορροπήσουν»


ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου