Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Αίτημα σύγκλησης του Δημ. Συμβουλίου Eλευσίνας για παροπλισμένα και υποθαλάσσιους αγωγούς.

agwgoselpe
Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Ελευσίνας – η οποία κοινοποιήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο – η Κίνηση Πολιτών ΕCOELEUSIS αιτείται την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας για την συζήτηση σοβαρών θεμάτων που αποτελούν νέες απειλές  για το υπό ανάρρωση ευαίσθητο οικοσύστημα του Κόλπου της Ελευσίνας.

Με την επιστολή επισημαίνεται η  ανεπίτρεπτη καθυστέρηση του Δημ. Συμβουλίου να λάβει θέση για τα σοβαρά θέματα που έχουν ανακύψει: α) τα σχέδια των ΕΛΠΕ για την κατασκευή 2 υποθαλάσσιων αγωγών καυσίμων  και β) τον μαζικό παροπλισμό πλοίων στον Κόλπο.

Ολόκληρη η επιστολή έχεις ως εξής
:

Κύριε Δήμαρχε,

Παρά το γεγονός ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου για τον Κόλπο της Ελευσίνας, έγιναν σοβαρές ανακοινώσεις που δημιουργούν αισιοδοξία για την ανάκαμψη του οικοσυστήματος του Κόλπου, νέοι κίνδυνοι επαπειλούνται:
agwgoselpe

1) Από τις αρχές του Ιανουαρίου τα ΕΛΠΕ ζητούν από τις αρμόδιες αρχές αδειοδότηση για την κατασκευή δύο υποθαλάσσιων αγωγών υγρών καυσίμων, μήκους 7,7 χλμ, για την διασύνδεση των δύο διυλιστηρίων και
2) Ασκούνται πιέσεις για τον παροπλισμό απροσδιόριστου αριθμού πλοίων στα 3 αγκυροβόλια του Κόλπου της Ελευσίνας αλλά και μεταφορά επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων από άλλες περιοχές.

Επειδή διαπιστώνουμε ανεπίτρεπτη χρονοτριβή για την εκδήλωση της οργανωμένης αντίθεσης του Δήμου και στα δύο σχέδια κι επειδή ήδη, από τις αρχές του έτους, έχουν παροπλιστεί 30 και πλέον πλοία επιβάλλεται η άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για την συζήτηση και λήψη απόφασης για τα ανωτέρω θέματα.

Σχετική πρόσκληση για την συνεδρίαση θα πρέπει να αποσταλεί – εκτός από τους φορείς της πόλης – στον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ), στην Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, DSCF6117Ακαθώς και στους βουλευτές της περιοχής. Επιπλέον, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η εκπροσώπηση και της Επιστημονικής Επιτροπής διεξαγωγής του πρόσφατου συνεδρίου για τον Κόλπο.

Ο Εκπρόσωπος 
Χρήστος Χρηστάκης

Παρότι προσδιορίστηκε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την προσεχή Τρίτη 23/2 κανένα από τα τα δύο  θέματα δεν συμπεριελήφθη στην ημερήσια διάταξη. Επίσης, δεν  εκδηλώθηκε οποιαδήποτε αντίδραση της Δημ. Αρχής όσον αφορά στις θέσεις της για τις δύο σοβαρές απειλές.


ΠΗΓΗ:ecoeleusis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου